View Single Post
  #805  
Vechi 15.01.2010, 21:11:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 2.822
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu am argumente 100%,exista citate intr-o parte sau alta .
Am doar credinta ,ca odata ce Iisus a biruit moartea,acesta a fost un eveniment cosmic atat de important , incat acum mi se pare deplasat inversul,sa mai cred ca moartea mai are asa mare putere.Asa cum zice si apostolul "Unde iti este boldul moarte,unde e biruinta ta.Caci boldul mortii era pacataul"
E drept ce spui: Iisus a biruit moartea "cu moarte pe moarte călcând", dar pentru om, biruința finală asupra morții va fi la înviere și nu la momentul morții. Argumentul de care amintești, se referă chiar la acel moment al învierii, când moartea va fi învinsă definitiv:

"Iar când acest (trup) stricăcios se va îmbrăca în nestricăciune și acest (trup) muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghițită de biruință.
55. Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?
".(1 Cor. 15,54-55)

deci despre nemurire se poate vorbi doar după înviere și nu la momentul morții. Așa spune apostolul Pavel aici, și eu îl cred.

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Deci in concluzie nu am argumente sa iti dau,decat cu aceiasi valoare ca ale tale,luate din aceiasi Biblie ca si tine . In schimb am o imensa credinta (izvorata mai mult din Traditia atator veacuri) ca invatatura despre biruinta Vietii e atat de mare,incat mi se pare copilaresc sa ne mai intorcem la spaimele nihiliste ,gen Cioran,ale somnului absolut
Exact cum zici: singurele argumente pentru nemurirea sufletului le găsești doar în sf.Tradiție și nu în Biblie. Pentru copilul lui Dumnezeu nu există spaima nihilistă a morții, deoarece el știe că adoarme în Hristos, urmând să se trezească la învierea drepților. În consecință nici somnul lui nu va fi "absolut", ci se va sfârși în dimineața învierii.


Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
SI iata si alt raspuns.De aia si serbam Duminica,pentru ca a fost intaia zi de viata noua a lui Iisus,si in care s-a serbat biruinta vietii asupra mortii .
Să zicem că ar fi un bun argument pentru o zi de sărbătoare, aceasta însă n-ar trebui să fie în detrimentul sabatului poruncii a IV-a, ori mai grav: să i se substituie!
Reply With Quote