Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 15.01.2010, 19:54:43
copacel
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Jertfele erau ale Vechiului Testament, la fel si sambata, ziua comemorativa a Vechiului Testament.
Sambata (ziua a saptea) este "ziua comemorativa" a creatie, impreuna cu Creatorul:

"Dar ziua a saptea este ziua de odihnã īnchinatã Domnului, Dumnezeului tãu:
Cãci īn sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmīntul si marea, si tot ce este īn ele, iar īn ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvāntat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o."

Citat:
Ia vezi am ramas la jertfe si la Testamentul Vechi, de pe vremea iesirii din Egipt?Citeste Evrei 8.
Am citit si rascitit acest capitol (si capitolul 7- ultima parte). Vorbeste despre Vechiul Testament (legamant) al preotiei pamantesti si desfiintarea acesteia prin inlocuirea cu Preotia cereasca a Domnului Iisus Hristos. Nu se pomeneste nimic despre ziua de odihna aleasa de Dumnezeu.

Citat:
Pazirea sambetei nu mai trebuie facuta.Iisus Hristos nu a ordonat acest lucru.
Dar, Iisus Hristos a binecuvantat si sfintit ziua a saptea (impreuna cu Dumnezeu Tatal, la facerea lumii). Tot Domnul Iisus Hristos a poruncit ("ordonat") pazirea acestei zile sfinte (cand au fost date cele 10 Porunci Dumnezeiesti).

In alta ordine de idei: cand a fost pe pamant, Domnul Iisus Hristos nu a trebuit "sa ordone" pazirea zilei a saptea; se afla printre cei care o pazeau (chiar cu prea mult zel). Domnul sambetei a trebuit sa arate cum sa fie pazita aceasta zi.

Este randul tau sa imi arati unde a "ordonat" Domnul Iisus Hristos desfiintarea zilei binecuvantate si sfintite de Dumnezeu.