Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Ei hai sa nu exgaream de acum, adica tu ma etichetezi pe mine acum desi nu intelegi punctul meu de vedere...si in acelasi timp pretinzi ca esti un mare crestin! Daca asa sunt eu...de unde tragi tu concluzia ca eu ma consider Dumnezeu si alte asemenea????
|
Ai dreptate nu prea te inteleg.... ajuta-ma! Care fraza a mea exprima atat de puternic ca ma consider mare crestin? Si in care fraza sustin ca tu te consideri Dumnezeu?
Ai citit cam in viteza cred. In mesajul anterior spuneam doar ca de cele mai multe ori greselile in fata carora trebuie sa hotaram sunt mult mai mici decat greselile noastre in fata lui Dumnezeu. Prima data cand s-a pus problema iertarii cred ca a fost la caderea ingerilor, apoi la caderea omului, deci primul a fost Dumnezeu care a aplicat iertare, de asta spuneam ca IERTAREA implica asemanarea noastra cu Dumnezeu.
Citat:
Am fost lasati si sa gandim, si fiecare cu rationamentul lui...eu asa zic totusi ca fiecare are o structura diferita, si fiecare daca procedeaza corect si are si rezultate pe masura si pozitive evident, inseamna ca procedeaza cum trebuie...nu trebuie sa ma uit in stanga sa vad cum procedeaza face vecinul, eu actionez cum consider eu de cuviinta!
|
Rezultatele uneori poat doar sa para pozitive dar in realitate sa nu fie asa. De asta cred ca iertarea implica si rationament dar nu in egala masura cu implicarea sufletului, sufletul este chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Avem feluri si structuri de gandire diferite dar nu pot sa cred ca Fiul lui Dumnezeu a venit pe pamant doar asa... de fenta. Cred ca venit sa dea exemplu. Deci sa adaugam la felul nostru diferit exemplele respective.
Citat:
Pai daca cineva care greseste se apropie la fel de tine, inseamna ca nu faci nimic pentru el. Tu nu iti pui amprenta in lume, in anturajul tau...toti raman la fel, pai atunci pentru ce mai esti crestin, daca nimeni nu simte ca in prezenta ta ar trebui sa renunte la unele lucruri negative care il caracterizeaza pe el dar nu si pe tine?
|
Am impresia ca nu am spus daca se apropie "LA FEL" ci am spus FELUL in care se apropie. Daca vine cu parere de rau (si eu cred ca orice om e in stare sa vada asta) atunci trebuie sa ierti!
Citat:
Imi pare foarte rau, dar eu chiar daca intru in contact cu cineva persiflant, ironic...si el ramane asa cu cei care ii permit, iar eu nu sunt tratata asa... mie asta imi da de gandit " Aaaa...daca nu ai curajul sa te porti cu mine asa, inseamna ca iti gasesc eu ac de cojoc si vei renunta la aceasta atitudine!"...nu e crestinesc, de ce?
|
Nu e rau sa existe si dinastia ca tine! Nu contest ca faci un bine celui care este tratat necorespunzator, dar esti tu sigur ca ai ajuns la nivelul la care poti indrepta pe cineva? (Te rog sa nu intelegi ca eu consider ca nu!!!Ma intreb doar...) Cred ca asta inlcude o doza de mica de mandrie . Si poate ca nu m-am facut destul de intels... dar in mesaj nu era vorba de cum ii indrepti pe ceilalti, era vorba de iertare. Nu spun sa nu certi, dar cearta cu drag si lasa loc de iertare.
Sper ca am lamurit cate ceva....