din pacate presa si mass-media se ghideaza dupa principii strict economice - ce vrea majoritatea, aia dam. ori in aceasta AFACERE nu isi mai gaseste loc responsabilitatea. de ce sa mai modelezi suflete cand poti sa scoti bani prin pierderea lor?
in ultimul timp ma gandesc ca de undeva se comanda si programele la tv. ca intr-o tara in care nu putina lume merge la Biserica, emisiunile ortodoxe ar prinde bine si chiar ar face audienta. acolo unde exista, sunt foarte izolate, la ore cel putin incomode, insa au o audienta foarte mare. si totusi, de ce nu le vedem mai mult? sunt si aici niste interese la mijloc...
cred ca o alta cauza, desi mai mult indirecta a suicidului este acest nou sentiment care a patruns in societatea contemporana - PLICTISEALA. Sunt atatea lucruri de vazut, atatea filme, atatea trupe de muzica, atatea cluburi, atatea bauturi de gustat si tot asa, incat ai zice ca omul nu mai are timp nici sa doarma. si totusi auzi din ce in ce mai des cuvinte precum "m-am plictisit.." sau "ce plictiseala..". cred ca plictiseala este primul semn grav al lipsei RUGACIUNII.
|