Mai ce-mi place... fiecare cu tabara lui! FEMEILE vs BARBATII!
Toti aveti dreptate, fiecare in oarecare masura. Nu stiu daca FEMEILE au observat ca aici unul din barbati a cerut ajutor: sotul si nu sotia, si daca putem atunci sa-l ajutam. Nu contest ca merita si putin scuturat, si sunt de acord cu "merita ceea ce se intampla", e clar ca treburile nu au fost in ordine mai demult, dar trebuie sa fim mai blanzi putin, si daca certam certam cu dragoste nu cu cu tonul "toti barbatii sunt la fel - niste ratati".
Nu m-am bagat in seama doar ca sa observ "barna din ochiul celuilalt". Voiam doar sa-i spun lui eduard sa faca putin "soricul gros" si sa citeasca chiar si posturile agresive, dar asa printre randuri, ca are destule de invatat.
Daca toti dintre noi am privi lucrurile cu ochi buni, in final toate ar fi bune. Toate situatiile de care povestiti: ala nu-i da atentie lu ala, alalalt ascunde ce are pe suflet, etc etc... este evident ca puteau fi evitate, este evident ca sunt obsolut nocive; dar acum problema este cum se poate repara? si nu vreau sa aud - NU SE POATE!!! noi ne numim crestini si dupa X ani gata - nu putem ierta nimic; nu sa iertam, dar macar sa mai acordam o sansa. Si multe asemenea....
Vina nu se poate atribui unuia sau celuilalt! Amandoi sunt la feld e vinovati! Daca stam sa cautam vina.... tot arucam "matza" dintr-o parte in alta.... acum se cauta solutii! Problema aici este ca numai unul cauta - Eduard (sau asa vedem noi)! Deci totusi Eduard incepe sa se trezeasca. Divort nu este cazul!!! Si asta nu pentru ca "o casnicie e pe viata" ci pur si simplu nu inteleg de ce se sare direct la solutia extrema? De asta tind sa-i atribui si ei egala vina.
Nu sunt in masura de a da sfaturi (prea tanar cu putina eperienta casnica), dar dragilor nici la concluzii nu putem sari.
Doamne ajuta!
|