Citat:
Īn prealabil postat de bmadalin
Voi ateii sunteti morali ca si cainii, pana la "mancare". Adica pana la sacrificiu. P-ala nu puteti sa-l faceti. Ca si cainii, se joaca, se ling da' cand vine vorba de mancare scot coltii.
Rar vezi un caine mai mare care sta cum mananca altii mai mici.
Rar vezi un ateu care sa sacrifica ca sa-i fie altuia mai bine decat el. Sau macar cat lui. Si atunci il vezi decat pentru ca si ei au chipul Domnului in ei. Dar nu pot face asta decat pana la un punct.
Rar vezi un frate care zice, casa de la mama, ia-o tu, ca eu am muncit mai mult in viata si sunt bogat, tu esti sarac, ai mai mare nevoie de ea.
|
reciteste postul meu cu raspunsurile la intrebarile tale si ai sa vezi ca-mi pasa de cei saraci/slabi. altruismul, mila si ajutorul fata de semeni nu vine din credinta. vine din noi, ca oameni, ca fiinte care simt si cugeta. generalizarile tale se bazeaza pe opinii personale nesustinute (in treacat fie spus, daca ai avea dreptate, mult mai putini crestini s-ar afla pe bancile tribunalelor judecindu-se cu fratii lor pentru casa de la mama)
in plus, nu sint aici ca sa-mi pierd timpul argumentind si sa polemizind, ci doar ca sa va atrag atentia ca exist(am).
nu va deranjam cu nimic atita vreme cit nu ne (mai) ardeti pe rug. nu ne deranjati cu nimic atita vreme cit stati cuminti in biserica si nu va amestecati prin scoli, politica, si mai ales stiinta.
acum, e amuzant cu voi, dar am si treburi mai interesante de facut, asa ca o sa va las sa va distrati fara mine. ne mai auzim pe-aici daca milostivii administratori nu m-au banat intre timp.