Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Iarasi un crez ateu :)
Experienta medicala, stiintifica daca vrei demonstreaza altceva..
Vezi "experiente in pragul mortii" este o carte despre asa ceva.
|
Exista studii stiintifice despre acestea?
Carti stiu si eu destule...
Citat:
Sa dai vina pe gene pentru un comportament aberant este inca o dovada a caracterului derizoriu pe care il induce credinta atee, ceea ce pune pe individ in imposibilitatea de a primi o educatie morala, singura in stare sa o accepte fiind cea impusa prin constrangere.
|
Dai vina pe gene pentru un comportament aberant asa cum dai vina si pe o boala genetica. Si la unele si la altele exista sanse de vindecare dar nu de 100%.
Exista si educare ce nu se bazeaza pe constringere, dovada este manualul de educatie civica de clasa a III-a, daca vrei ti-l imprumut.
Citat:
La om, ateii pun problema la fel ca la animale. Determinism genetic, relativitatea valorilor morale, bla bla.
|
Nu e nici un bla, bla
Tocmai ti-am spus ca diferenta intre animale si om e majora, in principal din cauza modului (si implicit a vitezei) de transmitere a informatiei de la un individ la altul.
Citat:
Da.
Daca Dumnezeu are initiativa/decizia, este un lucru bun pentru ca El are discernamantul necesar pentru a sti cand este nevoie de acest act extrem.
Daca omul are initiativa, poate fi un lucru rau, pentru ca omul are vedere scurta.
|
Insa cel mai bine este ca fiecare sa judece in dreptul sau, nu situatii abstracte sau in dreptul altora cu atat mai putin de dragul unei discutii sterile.[/quote]
"Poate"? Acum ti-e clar de ce ti-am spus ca nici credinciosului nu-i ii e clar?
Citat:
Aici intervine subiectivismul tau, faptul ca tu nu vezi te face sa zici: "rar vezi", cand de fapt ar trebui sa spui "rar am vazut", daca ti-ar fi draga corectitudinea, dar ma rog, esti ateu n-ar trebui sa-ti cerem asa ceva, cine estie poate ai o gena care te opreste de la asta, nu? :)
|
Sigur ca sint subiectiv, toti sintem, intr-o masura mai mare sau mai mica
Citat:
Ateii se sacrifica doar din slabiciune, pentru ca procesul rational (daca l-ar avea in acel moment) le-ar spune ca nu trebuie sa faca niciodata asta, propria persoana este cea mai importanta din tot universul.
|
Nu totdeauna cistiga ratiunea, chiar si la un ateu
Nu propria persoana e cea mai importanta din tot universul, daca ai intelege evolutionismul ai vedea si tu.