View Single Post
Vechi 12.01.2010, 15:50:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iarasi un crez ateu :)
Experienta medicala, stiintifica daca vrei demonstreaza altceva..
Vezi "experiente in pragul mortii" este o carte despre asa ceva.
Exista studii stiintifice despre acestea?
Carti stiu si eu destule...
Citat:
Sa dai vina pe gene pentru un comportament aberant este inca o dovada a caracterului derizoriu pe care il induce credinta atee, ceea ce pune pe individ in imposibilitatea de a primi o educatie morala, singura in stare sa o accepte fiind cea impusa prin constrangere.
Dai vina pe gene pentru un comportament aberant asa cum dai vina si pe o boala genetica. Si la unele si la altele exista sanse de vindecare dar nu de 100%.
Exista si educare ce nu se bazeaza pe constringere, dovada este manualul de educatie civica de clasa a III-a, daca vrei ti-l imprumut.

Citat:
La om, ateii pun problema la fel ca la animale. Determinism genetic, relativitatea valorilor morale, bla bla.
Nu e nici un bla, bla
Tocmai ti-am spus ca diferenta intre animale si om e majora, in principal din cauza modului (si implicit a vitezei) de transmitere a informatiei de la un individ la altul.

Citat:
Da.
Daca Dumnezeu are initiativa/decizia, este un lucru bun pentru ca El are discernamantul necesar pentru a sti cand este nevoie de acest act extrem.

Daca omul are initiativa, poate fi un lucru rau, pentru ca omul are vedere scurta.
Insa cel mai bine este ca fiecare sa judece in dreptul sau, nu situatii abstracte sau in dreptul altora cu atat mai putin de dragul unei discutii sterile.[/quote]
"Poate"? Acum ti-e clar de ce ti-am spus ca nici credinciosului nu-i ii e clar?

Citat:
Aici intervine subiectivismul tau, faptul ca tu nu vezi te face sa zici: "rar vezi", cand de fapt ar trebui sa spui "rar am vazut", daca ti-ar fi draga corectitudinea, dar ma rog, esti ateu n-ar trebui sa-ti cerem asa ceva, cine estie poate ai o gena care te opreste de la asta, nu? :)
Sigur ca sint subiectiv, toti sintem, intr-o masura mai mare sau mai mica

Citat:
Ateii se sacrifica doar din slabiciune, pentru ca procesul rational (daca l-ar avea in acel moment) le-ar spune ca nu trebuie sa faca niciodata asta, propria persoana este cea mai importanta din tot universul.
Nu totdeauna cistiga ratiunea, chiar si la un ateu
Nu propria persoana e cea mai importanta din tot universul, daca ai intelege evolutionismul ai vedea si tu.