Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Disperarea asta se vede si la unii atei, nu se multumesc doar sa fie atei si sa-si vada de viata lor, asa cum fac unii care se considera credinciosi dar nu dau pe la biserica.
Ateii astia incearca sa-i provoace pe credinciosi, sa-i critice, sa-i combata, cauta argumente sa-si intareasca credinta (atee) etc. asa cum e nenea AteulCelRau.
Personal, eu ii consider pe astia superior credinciosilor de care vorbeam mai sus, pentru ca in mod clar, ei inca il cauta pe Dumnezeu, cand ceilalti l-au gasit (probabil) si il ignora.
|
Alin, citi atei ai vazut tu care sa-si bata la usa ca sa-ti dea carticele cu crezul lor si sa te converteasca pe calea "cea buna"?
dimpotriva, mi se pare ca ateii sint prea finuti, tacuti si toleranti, si, avind in vedere ca-si petrec zilele in mijlocul unei majoritati credincioase, ajung la destul de putine conflicte cu aceasta.
ei nu se organizeaza sa faca tam-tam, pentru ca inteleg o libertate fundamentala a omului de-a-si alege modul de viata si regulile dupa care se ghideaza.
insa in anumite momente, cind autodestructivitatea religioasa ii afecteaza direct, e firesc sa-si exprime si sa-si apere ideile.
nu cred ca AteulCelRau scrie aici ca "sa-si intareasca credinta" (mai bine zis, NEcredinta). banuiesc ca a trecut de mult, ca si mine, de faza de credincios care nu mai da pe la biserica, fiindca are siguranta si linistea ca are raspunsurile, deci nu le mai cauta.
si inteleg ca la un moment dat i se mai termina si lui rabdarea la limitele si dogmele-astea absurde din jurul sau. precum o pisica in mijlocul unor copii care o trag de coada, si care se abtine sa zgirie tocmai pentru ca stie ca sint copii si ca se joaca. dar are totusi voie sa stucheasca si sa-si arate nemultumirea, intelegeti?
iar pisicile nu se string in turme. doar in mici familii, atunci cind le convine. de ce sa va simtiti amenintati de niste pisici?