View Single Post
Vechi 12.01.2010, 10:16:37
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu poti sa nu dai intiiietate puterilor omului, chiar si voi o faceti, pentru ca numai prin ele il cunosti pe Dzeu. Chiar si voi va folositi de propriile simturi si creier, chiar mai mult de creier decit simturi. Ironic, va incredeti mai mult chiar in puterile omului decit un ateu :)
Asa e Topcat. Ne folosim foarte mult de puterile noastre,de ratiune,de simturi,insa nu fara a-i cere ajutorul Domnului de a le folosi cat mai bine.Tot Lui ne rugam si pentru dezvolatrea lor tinand cont ca dupa cum a spus chiar El :''Fara de Mine nu puteti face nimic."
Sa nu uitam totodata ca fiecaruia dintre noi,ne-a dat niste talanti(daruri,abilitati) pe care tre sa ii inmultim si sa-I dam socoteala de ei.
Asa cum apare in aceasta ''Scrisoare'' parca ar trebui sa ne simtim vinovati de faptul ca suntem liberi si ca ne incredem in puterile noastre insa textul se refera la faptul ca nu trebuie sa facem din noi insine dumnezei si sa ne privim puterile ca pe niste idoli carora sa le slujim.
Priveste numai ce se intampla cu cei care se incred numai in puterile lor: cand le pierd cad prada disperarii si deznadejdii.Noi ortodocsii chiar daca le pierdem nu disperam,pt ca nu am pierdut si pe izvorul puterilor noastre, care este Dumnezeu si stim ca oricand ni le poate da inapoi(oarecum priveste exemplul lui Iov).
Eu unul imi dezvolt abilitatile cat pot de mult,si ma folosesc de ele cat pot de mult,nu insa fara a-I multumi Domnului pt ele.
Reply With Quote