View Single Post
Vechi 11.01.2010, 17:12:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Yep, dead end.
Ajuta-ma sa inteleg ce faci. Ca am impresia ca pe undeva tu ai zice: sa presupunem ca este Dumnezeu, si atunci x y z, doar ca x y z-urile tale difera de ale mele, care nu doar presupun, ci cred cu tarie lucrul asta (ca El este). Din punctul meu de vedere, e ca si cum tu vii din "exterior" (adica din afara unei credinte coerente, cu o continuitate de mii de ani) si incerci sa spui ca fie Dumnezeu nu este, fie ca, si daca este, nu e asa cum cred eu si cum cred foarte multi altii tot de cateva mii de ani incoace.

Despre asta e vorba? Si daca da, ce te face sa crezi ca stii mai bine decat ceilalti? :)
Da, ceva de genul asta: emit niste ipoteze de lucru, chiar daca sint in totala contradictie cu ceea ce cred eu si incerc sa trag niste concluzii logice.
Credinta coerenta? Pare coerenta numai pentru ca din timp in timp niste oameni mai inteligenti se intilnesc (in sinoade) si aleg niste variante mai verosimile si care se potrivesc cel mai bine cu gindirea lor din acel moment.
Ce ma face sa cred ca stiu mai bine? Nu cred ca eu stiu cel mai bine, dar stiu ca stiinta, prin metoda stiintifica, are raspunsurile cele mai corecte si mai pragmatice.
Reply With Quote