View Single Post
Vechi 08.01.2010, 22:35:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Nu intelegi nimic din ceea ce inseamna stiinta. Am vorbit destul de mult despre cunoasterea rationala, daca ai timp ai putea sa recitesti.
Aceeasi replica ti-o dau si eu. Faptul ca jonglezi cu un set de notiuni nu inseamna ca ai habar la ce se refera de fapt.

Indica acele postari (nici nu ai multe) unde crezi ca ti-ai argumentat pozitia.
Personal n-am gasit nimic consistent.

Citat:
In schimb, mi se pare ironic faptul ca ce descrii tu de fapt este chiar cunoasterea religioasa: "asa zisa religie, in care cei ca tine cred orbeste indiferent cate aberatii le-ar spune, atat timp cat vin din partea unor oameni care se pretind mesagerii lui Dumnezeu (preoti, sfinti, profeti), nu are la ora actuala mai nimic decat un set de afirmatii vagi si incoerente despre acel Dumnezeu + o multime de ipoteze in care cei ca tine cred orbeste pentru ca sunt teologice, chit ca n-au fost niciodata (si nu vor putea fi) demonstrate".
Un psiholog ar folosi termenul de "proiectie" pentru fraza ta.
Replica ta este jalnica, ca s precedeta de altfel, aveam senzatia ca ai putea fi mai inteligent dar vad ca totusi nu poti sa dai un raspuns de bun simt la obiectiile care le-am ridicat la afirmatiile tale.

Ceva care sa demonstreze ca procesul cunoasterii tale bazat pe "stiinta" este mai mul decat un act de credinta si inca una destul de gratuita.

Si ca sa-ti raspund totusi la ultima "afirmatie", repet:

orice fenomen al cunoasterii (inclusiv stiinta) presupune o doza de anticipare pozitiva, echivalenta practic cu un act de credinta.

Pe masura ce cunoasterea inainteaza, credinta se transforma in cunoastere.

Experimentul este trairea actului religios, in urma caruia cunoasterea individului in acest domeniu se largeste.

Ori, in cazul tau cunoasterea in acest domeniu nu are cum sa avanseze deoarece crezul tau este deja format din prejudecati iar experienta NULA.