View Single Post
Vechi 08.01.2010, 21:18:10
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Adormirea Sfantului Ioan Maximovici

In vreme ce altii asteptau de la el inca multi ani de slujire rodnica a Bisericii lui Hristos - caci era un ierarh relativ tanar - el se pregatea pentru un sfarsit pe care il prevazuse cu cel putin cateva luni inainte, cunoscandu-i, pare-se, chiar si ziua.
In mai 1966 o femeie care il cunostea de doisprezece ani a fost uimita sa il auda spunand:
-Voi muri curand, la sfarsitul lui iunie... nu in San Francisco, ci in Seattle.
In seara dinainte plecarii spre Seattle, cu patru zile inainte inaintea mortii sale, Vladica l-a uimit pe un om caruia ii facuse o rugaciune, cu cuvintele:
-Nu o sa-mi mai saruti alta data mana.
Iar in ziua mortii sale, dupa ce a savarsit Sfanta Liturghie, a petrecut trei ore rugandu-se in altar, de unde a iesit nu cu multa vreme inainte de moarte, care s-a petrecut la ora 15:30, pe 2 iulie (19 iunie, stil vechi). A murit in camera sa din casa parohiala de langa biserica, fara semne premergatoare de boala sau de suferinta. S-a auzit ca a cazut si, fiind asezat intr-un scaun de cei care au alergat sa-l ajute, si-a dat ultima suflare cu pace si foarte putina durere vizibila, in prezenta Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului a Semnului din Kursk.

La putina vreme dupa moartea sa un student de-al sau de odinioara, parintele Ambrozie P., a avut intr-o noapte un vis (sau o vedenie, nu a putut spune ce a fost): Vladica, purtand vestmintele de Paste, plin de lumina, stralucind, tamaia catedrala si i-a spus cu bucurie doar un cuvant in timp ce il binecuvanta: "fericit".

Directoarea Caminului Sfantul Tihon din Zadonsk a avut un vis vrednic de luat in seama: o multime de oameni il purtau pe Vladica in cosciug la Biserica Sfantul Tihon; Vladica a inviat si s-a asezat in fata usilor imparatesti, miruind oamenii si cerandu-i:
- Spune-le oamenilor: desi am murit, sunt viu!

Multumim, frate Cristian pentru adresa! Acolo se gasesc si invataturi folositoare ale Sfantului Ioan! Atasez mai jos, printre poze, si scaunul in care a trecut la Domnul Sfantul Ioan, Facatorul de Minuni.

Tin sa precizez ca toate acestea sunt doar o mica parte din viata Sfantulu Ioan Maximovici. Recomand cat se poate de calduros cartea din care am luat aceste fragmente:

http://www.librariasophia.ro/carti-F....-so-1315.html

Am gasit in format pdf cartea Sfantului Ioan - Dreapta cinstire a Nascatoarei de Dumnezeu. O puteti downloada de aici:
http://www.ziddu.com/download/737641...nului.pdf.html

Cu timpul, voi mai transcrie si alte fragmente ziditoare de suflet. Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi, pentru rugaciunile Sfantului Ioan, sa ne trimita o mana de ajutor in aceste vremuri grele caci ispitele ne vin din toate partile. DOAMNE AJUTA!
Attached Images
File Type: jpg 036.jpg (27,1 KB, 2 views)
File Type: jpg 002-1.jpg (17,1 KB, 1 views)
File Type: jpg 007.jpg (29,5 KB, 2 views)
File Type: jpg 010.jpg (21,4 KB, 1 views)
File Type: jpg 014.jpg (15,2 KB, 1 views)
Reply With Quote