Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Pentru a se pastra modelul Maicii Domnului lumea trebuia sa incremeneasca in timp.
Dar mai intii vorba lui Voltaire, haideti sa definim termenii de discutie:
Ce inseamna MODELUL MD?
Ce stim noi despre felul in care MD l-a crescut pe Hristos?
De ce oare l-a "scapat din miini" cind acesta a plecat la 12 ani in pustie..si s-a mai intors la 30.
Daca tie ti-ar face copiii tai asa ceva, tu ai continua sa urmezi si sa promovezi cu atita patos si rivna acest model?
Maica Domnului este o fiinta deosebita din alte pdv, duhovnicesti dar literal, nu prea vad nimic iesit din comun fata de o alta mama grijulie, insa pina la 12 ani, ca mai tirziu nu mai stim, ce s-a mai intimplat
|
Andrei, nu stiu cum e pentru tine dar pentru mine, Maicuta Domnului este modelul desavarsit a
MAMEI SMERITE!
Daca nu se stie foarte multe despre EA, este tocmai pentru ca EA din
SMERENIE nu a dorit sa se stie..
Unde sunt urmelele femeilor de cariera? Unde sunt urmelele directoarelor de holdinguri? Unde sunt urmelele ministrilor? Unde sunt urmelele imparateselor???
Dar urmelele mamelor SFINTE? Dar urma Stapanei?? Dar urma sotiilor ce si-au inchinat viata Lui Hristos si au urmat EXEMPLUL IN SMERENIE si Iubire al Stapanei??
Nu pot fi de acord cu tine aici, oricat de drag mi-ai fi.
NU POT!
Ca
societatea moderna infiereaza femeile blande, casnice, ca le fac inapoiate, ca le obliga efectiv sa traiasca in
ton cu societatea...asta e altceva.
NU inseamna ca
ASTA e normalitatea... Si nu e vb de Occcident de diaspora sau de mintea mea ingusta (poate) ci e vorba de exemplul Maicii DOMNULUI> Intelegi???
Priviti calendarele, sunt PLINE de MAME SFINTE. Ori acestea au lucrat Andrei?
Ori acestea au fost directoare de holdinguri??
NU!! Au fost mame
inapoiate in mentalitatea societatii de astazi.
Stiu, imi vei spune ca traim alte vremuri..m-am saturat sa tot aud asta Andrei...
Uite in aceste vremuri eu inca mai cunosc mame ce duc viata de mucenite. Mame ce au cate 12 copii. dar daca le privesti sunt pline de lumina si bucurie mereu. Niciodata nu se plang, nu spun ca sunt obosite. oare cine cuteza sa spuna ca si-au ratat viata pentru ca au ales sa creasca copii in loc sa ia anticonceptionale si sa duca o viata prospera?????
Cine??? Eu una , nu!!
Dar! Viata acesta ca sa fie pe drept inchinata Domnului si Maicii Domnului trebuie sa aibe ca punct de plecare SMERENIA SI IUBIREA ADEVARATA.
Ori acesta le simte/cunoaste DOAR una care traieste in smerenie. Una care cauta dupa putinta sa urmeze modelul Stapanei.
Vorba aceea ca in spatele fiecarui barbat puternic sta de fapt o femeie puternica este adevarata...
Iarta-ma Stapana pentru vorbele mele proaste despre Tine. Din adancul inimii stiu ca Nu exista limba sa poata grai cum se cuvine un cuvant despre Viata, Smerenia si IUBIREA TA DE MAMA.
Despre femeia casnica...sau de alta religie
NU vorbim aici de lenese, de femeii care au o situatie materiala buna si nu necesita sa munceasca, ci de acelea care au inteles cu adevarat ce inseamna FAMILIA.
Una ca aceasta NU plange dupa haine scumpe si coafor, nu este in ton cu moda, nu plange dupa pahare de cristal si mancare chinezeasca, ci face TOTUL cu IUBIRE si NU se simte nici sluga, nici rob, nici folosita.
Femeia care NU are in inima niciun model, le lipseste CREDINTA, isi va cauta "modele" de viata in Oprah sau Dumnezeu mai stie pe unde..
Vorbim de societate..dar societatea ASTA ne
educa spre eliminarea inhibitiei,,,spre eliminarea rusinii...spre eliminarea indobitocirii...hai sa dovedim ca suntem libere si sa iesim goale pe strada....
Dar daca este atat de buna societatea....de ce exista atatia psihologi? Atatea sinucideri?? Atatia copii drogati?? Atatia copii maltratati???
Atata timp cat mai exista atatia copii bolnavi, drogati, beti si sinucigasi... arata ca noi mamele (
indiferent de religie de mentalitatea de tara de statut ) am uitat sau mai rau REFUZAM sa mai fim MAME.
Ma uit pe la filmele astea americane, cati copii sunt traumatizati pentru ca mama NU a ajuns la o serbare. Pentru ca mama este mereu plecata...
ori fi insiprate din viata, nu??
Mama nu este cea care poarta copilul in pantece, ci cea care isi dedica viata spre educatia , cresterea lui.
Le dam masina la 18 ani si case, le lasam averi pe maini dar NU le dam un SCOP in viata!!!
De aceea ajung ori sa se sinucida ori sa se dorgheze pentru ca NU SE MAI POT BUCURA DE NIMIC.
De ce oare???
Pentru ca nu au NIMIC frumos din trecut care sa se lege.. Nu au o masa luata impreuna. Nu au mirosul mamei. Nu au amintirea povestii citite inainte de culcare. Nu au nimic.
aaa ba da. am uitat.. au!
Un munte de aur si o mare de jucarii stricate...
Stricare de durere in noptile cand mama era la o intrunire de afaceri iar el era singur si speriat cand a avut un cosmar....
Fratilor, fara un scop bine definit ( Mantuirea) in viata nu esti decat o frunza in vant. Vantul este societatea care te "flutura" cum vrea ea. Daca nu ai scopul.. Esti doar un mort viu. Atat!