Tu te faci ca nu pricepi?? Asta spuneam si eu... nu are rost sa cauti nod in papura, mai ales cand e vorba de nuante, sensuri apropiate etc... Am dat insa un exemplu despre cum se pot si lua altii de tine, nu numai tu de altii.
Sunt satul de absolventi (sau inca nu) de teologie care dupa ce s-au tarat prin facultate cu 5 si 6 si care daca au citit Liturgica lui Braniste si dogmatica lui Zagrean au impresia ca stapanesc chintesenta teologiei si mai mult decat atat. Daca aduci vorba de Staniloaie, iti raspund cu Cleopa etc. Ignoranti care nu au puterea sa vada dincolo de lungimea fustei sau de cea a barbei, caruia daca ii pui un volum de Voltaire in mana incepe si isi face cruce sau pe care daca il intrebi ceva in engleza iti raspunde ca Paisie nu mai stia engleza si uite ce sfant mare a fost.
... de persoane care vehiculeaza forumuri doar doar s-o alege cu vreo noua idila `frateasca` si duhovnici obscuri...
Nu generalizez in nici un caz si nici macar nu ma refer la tine (foarte probabil ca tu faci parte din randul studentelor care chiar au inteles ce inseamna teologie si imi poti da lectii de franceza...respect), insa observ o tendinta... atunci cand anumite persoane se simt incoltite fac referire la cultura teologica a interlocutorului (mai citeste...etc) si ma deranjeaza.. Astfel de persoane daca le scuturi un pic nu au auzit de Mircea Eliade sau de Jung, nu stiu sa faca deosebire intre `crearea omului` si `creatia omului` etc.
Nimeni nu este un om cu o cultura perfecta, insa hai sa incercam sa nu ne mai comportam precum profesorul cu invatacelul, fiindca de alde asa-zisi `culturisti` sunt satul...
|