Citat:
În prealabil postat de AlinB
"
Asa zisa stiinta in care cei ca tine cred orbeste indiferent cate aberatii le-ar spune atat timp cat vin din partea unora care se pretind "oameni de stiinta", nu are la ora actuala mai nimic, decat un set de cunostinte aproximative despre cateva legi primare + o multime de ipoteze in care cei ca tine cred orbeste pentru ca sunt "stiintifice", chit ca n-au fost niciodata demonstrate intr-un mod incontestabil.
|
Nu intelegi nimic din ceea ce inseamna stiinta. Am vorbit destul de mult despre cunoasterea rationala, daca ai timp ai putea sa recitesti.
In schimb, mi se pare ironic faptul ca ce descrii tu de fapt este chiar cunoasterea religioasa: "asa zisa religie, in care cei ca tine cred orbeste indiferent cate aberatii le-ar spune, atat timp cat vin din partea unor oameni care se pretind mesagerii lui Dumnezeu (preoti, sfinti, profeti), nu are la ora actuala mai nimic decat un set de afirmatii vagi si incoerente despre acel Dumnezeu + o multime de ipoteze in care cei ca tine cred orbeste pentru ca sunt teologice, chit ca n-au fost niciodata (si nu vor putea fi) demonstrate".
Un psiholog ar folosi termenul de "proiectie" pentru fraza ta.