View Single Post
Vechi 07.01.2010, 19:00:02
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locaţie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am ajuns acum cativa ani la inchisoarea de la Sighetul Marmatiei. Pana atunci, nu stiam nimic despre sfintii inchisorilor comuniste. In fiecare celula e organizat un mic muzeu cu marturii a ceea ce s-a intamplat: fotografii, obiecte confectionate de detinuti, poti asculta la casti sau vedea la video confesiuni ale supravietuitorilor ( referitoare la chinurile prin care au trecut), documente din arhiva securitatii etc. Sincer va spun, de cand am luat contact cu atmosfera de acolo, m-a cuprins o stare greu de cuprins in cuvinte, parca paseam intr-un loc sfant( in sensul de loc in care au ,,locuit´´niste sfinti). Am simtit ca intru in comuniune cu oamenii care au suferit acolo, parca retraiam acele stari prin care au trait ei...
Din acel moment, am simtit dorinta sa citesc cat mai mult despre evenimentele intamplate atunci, sa aflu cat mai multe. Am citit ,,Marturisire din mlastina disperarii´´, ,,Intoarcerea la Hristos,´´, Imn pentru crucea purtata´´ si altele. Eu cred ca adevarat ca faptele consemnate in aceste carti s-au intamplat cu adevarat, si ca oamenii care si-au pastrat credinta in Dumnezeu pana la moarte sunt sfinti.
Reply With Quote