Vad ca nu intelegi la ce ma refer...:
Am postat mai sus: `Din punct de vedere canonic, preotul nu poate savarsi Taina Cununiei fara a avea dovada casatoriei civile (adica cerificat de casatorie de la primarie). Casatoria civila nu se poate face, daca sunteti minori, decat cu acordul parintilor...`
Tu ai replicat: `Nu exista nici un canon dat de Biserica din care sa reiasa ca Taina Cununiei nu se poate savarsi decat dupa casatoria civila...din contra.
Aceasta lege este data de stat ca autoritate suprema iar institutiile subordonate trebuie sa respecte mai intai legea de drept civil.`
Ceea ce orice om care nu cauta nod in papura ar fi trebuit sa inteleaga din ce zic eu este urmatorul lucru: nu poti sa te cununi la Biserica, fara certificat de casatorie...
Detalii de genul asta vroia sa afle si cel ce a pus intrebarea... si nu cred ca am gresit prin afirmatia mea.. Probabil te-a deranjat cuv. `canon` din fraza mea.. nu exista canon (probabil) insa sigur exista niste hotarari sinodale cu privire la savarsirea cununiei, nu? La asta ma refer cu contrazicerea...
Daca as fi la fel de `rau` ca tine te-as corecta ca Biserica nu exista ca `institutie fizica `(este un termen inventat)...in cel mai bun caz exista ca institutie juridica (dar eu am inteles ce ai vrut tu sa spui...)
|