View Single Post
Vechi 06.01.2010, 16:22:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Statistica nu minte, romania e pe locul 74 din 79 in materie de fercire, deci e cel mai probabil ca un roman va fi mai putin fericit decat oamenii din alta tara(interesant cum tarile de pe ultimul loc sunt mai toate ortodoxe, poate e pentru ca la noi fercirea are conotatii negative? sincer nu stiu). Si pentru ca atei sutn in general mai ferciti pentru ca duc o viata fara frica si griji absurde
http://astrology.yahoo.com/channel/h...anders-371561/
Foarte relevant sondajul. Cu alte cuvinte, daca se face un sondaj despre fiecare cat e de fericit cu ce maninca si cei care maninca rahat cu banane sunt cei mai fericiti cu ceea ce maninca, concluzia este ca toti ar trebui sa mincam rahat cu banane pentru a fi la fel de fericiti.

Stralucita logica.

Citat:
Am zis ca mi se pare absurd ca ceivna trebuie din principiu sa munceasca pentru fercire si ca asa ar trebuie sa fie lucrrile(dupa opinia lui). Orice altceva ai nascocit tu acolo e propria ta opinie. Iar eu sunt complet anticomunist, eu vad comunismul ca cel mai bun exemplu de rau absolut( ce incredibil depaseste chiar si religia, desi comunismul in sine este si el o religie)
Si ateismul este o religie.
Comunismul ca religie s-a construit pe principii ateiste.
A divagat el cumva de la principiile ateiste ca sa se explice gradul de dezumanizare la care s-a ajuns fiind puse in practica?
Nu, tocmai - le-a urmat cu fidelitate ceea ce arata care este adevarata natura a ateismului.

Citat:
Si apropo singurul motiv pentru care relgie crestian de azi nu este la fle de puterncia si raee ca cea din trecut e dincauza ganditorilo rationali care au decis sa meargep e principiul de cautarea fericirie si a convetiuri armonioase decat preceptele din biblie,
Cauzele sunt mai multe, dar nu cred ca esti cu adevarat interesant sa le cunosti.
Nu stiu ce e aia "raee".

Daca ai vrea sa zici "rea", ei bine..eu nu cred ca a fost mai buna in trecut, adica cei ca tine cel putin ar fi gasit oricand motiv de a carcoti mai ales ca au dorinta nativa de a scormoni exact in gunoaie si oricat le-ai pune in fata ceva bine mirositor, tot mirosul de fecale ii atrage mai mult.
De ce? Pentru ca pe langa propriul miros la care nu pot renunta, seamana a miros de trandafiri..

Citat:
Si pana la implementarea separarri puterilor in stat bsierica era o monstruzitate.
Iar acum, dupa ce s-a implementat "separarea puterilor", ghici ce.. lumea a ramas la fel de monstruoasa ceea ce cred ca ar trebui sa ne indrepte spre concluzia logica ca nu biserica/religia era problema, ci oamenii care au crezut ca Dumnezeu este o scuza sa-i faca ce le vine bine pentru ei, indiferent cata suferinta aduceau altora.

Oameni care daca li s-ar fi oferit sansa sa faca acelasi lucru fara a se pretinde religiosi, fara doar si poate ar fi lepadat bruma de religiozitate care o aveau si ar fi facut aceleasi lucruri. Asa cum de altfel fac si in prezent, doar ca nu mai au religia ca scuza ci "politica", componenta a noii religii, cea a societatii atee.

Citat:
Cred si eu ca acuma ti se pare infonsiva religiea mai ales la noi cand tot ce ia ramas e sa filozofeze. Era complet altceva nd invartea sume de bani astronomice si era o putere in stat cu decizie de viata si moarte asuprea cetatenilor ei.
Ti s-a mai atras atentia dar din cauza naturii gandirii tale se pare ca ai tendinta de a repeta obsesiv aceleasi indee "rationale" si care reflecta o realitate speciala creata pentru mintea ateee.

Confuzi abuzurile romano-catolice cu crestinismul.

Citat:
Sa fie clar nicaeri in istorie nu sa trai mai bine aplciand legi religioase dar intodeauna sa vazut o drastica imbunattire cand sa trecut la legi rationale si logice facute pentru oameni nu vite ale unui zeu manios.
Serios?
1. Unde vezi tu drastica asta imbunatatire si cum ar fi fundamentata ea pe legi care vezi Doamne, ar fi tocmai opusul principiilor crestine. Exemple.

2. Daca nu stiai, pentru zeul tau, Statul nu esti decat o vita, ba mai putin decat o vita, esti un numar, ca traiesti sau mori esti un numar in catastif, o gura de inchis si o bucata de muschi buna de pus la munca, grija pentru fericirea ta ca individ merge de undeva de la zero la minus infinit.

Cunosti notiunea de sclav fericit? Cam asta defineste politica Statului fata de bicisnica ta persoana, intotdeauna a fost si va fi la fel, indiferent cum se va spune politicii: "comunusm", "democratie", etc.

Traiesti cumva intr-o cutie? Uita-te putin in jur si poate ai sa reusesti sa vezi cam cat de "umanist" stie sa fie "Statul" si cat de mult lucreaza el in interesul cetatenilor sai.

In ceea ce priveste Dumnezeul crestinlor (cel autentic), in mod evident nu vrei sa-l cunosti, deoarece iti ajunge versiunea atee, e mult mai confortabila si nu ridica obligatii, anxietate, etc. iar ca bonus poti sa te simti chiar mai bun decat Dumnezeu, in definitiv, mai uman, mai intelegator, tolerant, etc.

Sacrificiul? Unul minor, trebuie doar sa inchizi ochile si urechile la alta realitate decat cea care ti-ai programat-o si sa-ti repeti pana la oboseala: "pentru Dumnezeu sunt o vita, o vita, o vita, o vita..". Concluzia: Dumnezeu trebuie desfiintat deoarece a atentat la demnitatea ta de om care vrea sa stie ca Dumnezeu e rau si nicidecum altfel.

Dar vai..o fi repetitia mama invataturii, dar realitatea nu o schimba: daca in viata asta ai ales sa fii o vita, o vita ai sa ramai si in vesnicie.

Last edited by AlinB; 06.01.2010 at 16:27:54.