View Single Post
Vechi 06.01.2010, 12:07:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Am citit totul pe dea intregul, si vad ca esti informata in privinta islamului, acuma zi si tu nu ar fi mai bine daca nu ar if religie acolo? toata suferinta lor vine din religie, intradevar ea poate fi si benigna, dar e o forta care oricand se paote traforma in ceva monstruos, cum sa intamplat cu islam in ultimele decenii, si cum se paote intampla si cu crestinismul, Motivul pentru care islamul a devenit asa de habotnic in ultimele deceni e din cazua arabiei saudite care datorita petrolului a devenit foarte bogata si a influentat restul lumii islamice in daor cateva decenii. In arabia saudita e Wahabi Islam, un islam faorte fundemtalist si rau, care nu se gasea in alta parte, restul tarilor din zona erau foarte moderate. Dar iata ca acum , fiindca sutn de aceasi religie ai reusit sa corupa totul in jurl lor si acuma islamul e o forta teribila ce sa-r putea sa explodeze curand. Cum america si crestinii sai nebuni e foarte puternica asa ar ptuea sa influenteze si romania si crestinii de la noi sa ajunga la fel de nebuni, lucru ce nu sar intampla daca am fi toti atei, am fi imuni la aberatiile lor.
Interesanta teorie, eu as zice ca mai degraba sunt ceea ce sunt din cauza presiunilor politice asupra lor (care in practica s-au traus prin ceva abuzuri), dar in definitiv nu vorbim despre politica ci despre religie.

Si da, pot fi oameni de treaba indiferent de religie, pot

Citat:
Deja vedem peste tot creationism, anti-avort si anti-gay, lucruri care nu exista la noi pana curand si au fost luate de la americani.
Creationismul este intr-adevar o moda luata de la americani, ortodoxul nu-si batea capul sa se ia la tranta cu Darwin, el stie ca Dumnezeu exista si gata, indiferent cati neo-Darwinisti ar incerca sa-i zica contrariul.

Antiavortul deriva din trezirea unor constiinte din somnul celor 20 ani de "libertate" marcate de abuz impotriva copiilor, din pacate nu sunt suficient de multe si actiunile sunt destul de slabe in directia asta.

Iar directia anti-gay a rezultat tocmai din opusul ei, mai exact actiunile fatise pro-gay, ele fiind inspirate din moda occidentala (paradele "pro-gay", legalizarea absurdului, etc.)

Citat:
Traiesti mai bine si esti mai fericita de cand ai devenit credinciosa? ai mai multi prieteni si te intelegi mai bine cu lumea, ti s-au deschis noi orizonturi si vrei brus sa stii mai mult? Sau mai degraba incepri sa descoperi tot mai mutle lucruri depsre tine care urasti pentru ca asa spune biserica, si ca lumea e plina oamenii rai si pacatosi si ca toate probelme lumii vin de la necredinciosi si ca omul e raul si nu trebuie sal iubesti, ci numai dumnezeu etc?
Biserica nu invata ura, matale vorbesti din burta.

Ai un crez orb si inspirat din cine stie ce sf -uri, ca deh, cum ar putea fi ateismul bun daca "dusmanul de clasa", religia, n-ar fi rea??