Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
Nu te supara, eu stiu ca asta e un compliment pentru tine, dar pentru mine e o insulta teribila, crestinismul nu e singra cale de a avea trasaturi umane pozitive sau moralitate. e ca si cum un musulman ti-ar spune ca parca ai inceput sa vezi calea lui Allah acuma ca te-ai smerit si ca tu de fapt trebuie sa treci la islam, si ca ai facut primum pas acuma ia si citeste coranul si urmeaza legea sharia ca completezi convertirea care ai inceput-o.
Faptul ca sunt empatic e ceva natural la toti oamenii si chiar si la animale nu are NIMIC deaface cu religia unei persoane, chair opusul oamenii relgiosi NU AU empatie, nu am empatie pentru gay, pentru femei care fac avort si pentru atei sau alte religie, decat sa incerce sai inteleaga pus si simplu ii urasc.
|
Trasaturi umane poate avea si un mort de o saptamana daca a trecut pe la o firma de imbalsamare, istoria dovedeste cred destul de bine ca omul fara Dumnezeu sau cu falsi dumnezei e capabil de cele mai mari atrocitati daca ii sta in puterea si nevoia il impinge.
Desigur, ai sa spui ca e valabil si in dreptul falsilor adepti a singurului si adevaratului Dumnzeu, si sunt perfect de acord cu tine, Dumnezeu nu obliga individul la o conduita morala si daca asta contravina cu
parerea ta despre cum ar trebui sa fie si ce ar trebui sa faca Dumnezeu, nu-i bai Dumnezeu nu se supara.
Desigur, un minim de moralitate exista in fiecare om, dar de obicei nu prea rezista in fata provocarilor, daca exista sunt cazuri f. rare si astfel de oameni sunt cu adevarat religiosi desi inca nu-si au seama.
Sufera, in cel mai rau caz de o lipsa de cunoastere dar nu de incapatanare, ura si crezuri absurde vecine cu superstitia asa cum vezi la majoritatea celor care se cred atei.
Iar ura pentru categoriile respective nu e ceva crestin, un crestin manifesta compasiune pentru cei care se pierd.
Hristos n-a promovat ura pentru pacatosi ci dragostea iar daca trebuie protestant impotriva celor care vor sa-ti bage pe gat naravurile lor, trebuie facut la modul decent.