View Single Post
Vechi 05.01.2010, 13:41:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Credeti oare ca Parintele Arsenie Boca s'ar bucura de cele rostite de catre unii dintre voi, care sunteti "de partea lui" ?
Nu acesta este duhul Parintelui, nu acestea sunt roadele pe care le asteapta de la "ucenicii" lui.

Am citit inca de la capat topicul acesta.
Ma intristez cand vad cum un mare parinte este "aparat" (de parca ar avea nevoie) de ucenici lipsiti de dragoste si blandete.
Sa citim cu atentie cuvintele fiecaruia, sa nu sarim mai inainte de a le intelege si chiar de ar fi mai reci, sa le incalzim noi.

Sa luam aminte ca nici un lucru bun sa nu ne dezbine.
Sa nu se rupa intre ei cei care cunosc si cei care nu cunosc inca un anumit lucru.

Cine cunoaste sa se foloseasca, cine nu cunoaste sa caute ajutor unde poate. Atata timp cat un lucru naste polemici si discutii golite de dragoste, este mai intelept a nu deschide acest subiect decat cu cei ce impartasesc aceleasi convingeri.

Sa luam aminte la duhul pe care trebuie sa'l vada in noi omul de aproape !
Am mai scris in alt post, cuvantul acesta: "Fraților, chiar de va cădea un om în vreo greșeală, voi cei duhovnicești îndreptați-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeții, luând seama la tine însuți, ca să nu cazi și tu în ispită. Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos." (Galateni 6,1-2)