@Sophia
Faci niste sondaje excelente,cu intrebari scurte dar la obiect ,si cu variante de raspunsuri destul de complete.
Rostul lor intradevar, mi se pare util,pentru cunoasterea reciproca dintre noi,si a cat de divers e modul in care poate chema Domnul . Fara a cunoaste concret pe celalalt ,vorbim idei.
-Voi cum ati inceput in credinta?
Doar am vazut pe prietena mea ca se ruga,fara ca ea sa imi zica nimic ,in paranteza fie spus era si greeco-catolica .Apoi am citit singur Noul Testament , si asta a fost (ce frumos e inceputul!).Deci pot zice ca ma numar printre cei care au crezut prin auzire,prin auzirea Cuvantului
- ati avut rataciri, momente de renuntare, atractie spre alta credinta? Persoane care v-au produs acestea?
Am avut indoieli,dar niciodata,nici chiar atunci, nu am incetat sa zic "Milueste-ma Doamne pe mine pacatosul" .In rest drumul a fost lent ,dar fara intorcere.
- aveti limitari in credinta (atat pot si accept si mai mult nu)
Fiecare limita care o am ,maine sau poimaine va fi depasita .Nu intelegeam de exemplu Traditia,azi incep sa o inteleg si accept.
- va simtiti mai bine daca intelegeti, cautati, cititi, sau pur si simplu fara astea
Ma simt mai bine sa caut,sa inteleg,de aceea citind,nu inteleg mai nimic :)
- ati simtit ajutor in momente critice in credinta
Un ajutor mai mare uneori ,suprapus peste unul 'de lung parcurs'
- cititi carti legate de, acceptati alte confesiuni/religii, sau le refuzati categoric si sub orice forma?
Ma simt atat de rece in prezenta a orice vine de la alte secte in afara ortodoxiei ,parca miroase a moarte .Am locuit cateva luni la musulmani (de nevoie) si parca acele luni s-au scazut din viata.
|