Citat:
În prealabil postat de padreati
Daca te-ai respecta suficient de mult, ai aplica aceeasi masura tuturor dovezilor stiintifice, fie ca sunt pro sau contra ideilor pe care ti le-ai format deja.
|
Daca nici eu nu aplic aceeasi masura dovezilor stiintifice, ce sa mai zicem de creationisti!?
Citat:
Daca ai fi mai smerit ai intelege ca exista foarte multi oameni, unii probabil mai destepti si mai educati decat amandoi la un loc, care sunt si atei, dar si crestini.
|
Irelevant si ilogic. Multi sunt crestini, multi sunt musulmani sau budisti sau orice o mai exista pe lumea asta si noi nici macar n-am auzit. Cu siguranta astfel de oameni inclusiv mult mai educati ca noi exista. Care-i relevanta?
Citat:
Daca te-ai respecta suficient de mult, ai acorda si altora respectul care crezi ca ti se cuvine si tie.
|
Pai cam asta fac. Problema care te deranjeaza este ca eu nu consider ca respectul este meritat din oficiu. Mai conteaza si ce faci sau ce crezi, ce spui. Din punctul meu de vedere exista un respect initial i-as putea spune. Nu poti sa nu-i respecti pe cei de langa tine cand ii intalnesti prima data fie ca ii intalnesti pe strada sau pe forumul pe care scriem. Daca insa ceilalti se comporta intr-o anumita maniera e clar ca respectul se pierde. Asa cum nu-i respect pe cei care sunt necivilizati pe strada, nu-i respect nici pe cei care denigreaza stiinta, falsifica dovezi sau promoveaza dovezi false. In stiinta o astfel de persoana se discrediteaza definitiv daca este prinsa cu minciuna. In religie, i se gasesc scuze si pretinde respect. Si deseori primeste. Dar nu din partea mea.
Citat:
Dar fiindca te respecti atata de mult, prea mult, dupa cum singur spui,
|
Ei, spun singur! tu ai rastalmacit spusele mele.
Citat:
Nu am nevoie de lipsa ta de respect si imi cer iertare ca te-am ofensat de am facut asta cumva.
|
De unde ai scos-o pasta cu lipsa mea de respect? eu ma refeream la respectul fata de propria persoana ceea ce e cu totul si cu totul altceva fata de respectul reciproc! Eu pur si simplu nu inghit orice si consider ca e o chestiune de respect sa nu te lasi mintit. E drept ca nici nu pot sa verific tot ce aud dar am mai multa incredere in dovezile pe care stiu sigur ca altii le verifica.