Subiect: Idolul Noroc
View Single Post
Vechi 04.01.2010, 02:23:42
iuly21 iuly21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.12.2009
Locație: campulung moldovenesc
Religia: Ortodox
Implicit idolul noroc

Nu exista ''noroc'' sau ''ghinion'' ci exista doar incercari sau pedepse pt pacate.Zilnic ni se intampla tot felul de intamplari.Eu nu folosesc de mult timp cuvintele ''noroc'' sau ''ghinion'' deoarece mi-a explicat un preot ce e cu ele.Cand avem un ajutor fara sa-l fi cerut[noroc,cum zic unii],inseamna ca Dumnezeu ne-a ajutat prin ingerul nostru,deci trebuie sa zicem:multumesc Doamne si nu:ce noroc am avut!DUMNEZEU A ZIS:NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR,CI TOTUL DE LA DUMNEZEU.Cred ca aceste cuvinte spun totul.Uneori ne rugam si ni se implineste dorinta si e pacat sa spui:am avut noroc,in loc sa-L lauzi pe Dumnezeu pt ca te-a ajutat.Apoi, nici ghinion nu exista.Daca nu ne-a iesit cum am dorit,inseamna ca Dumnezeu ne supune la un test de rabdare,sau ne pedepseste cu ceva,sau nu am avut destula credinta pt ce ne-am rugat.Ghinionul nu a fost intamplator, ci totul este de la Dumnezeu.Sa cautam sa ne explicam ceea ce ni se intampla,dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Sa nu ne luam dupa explicatia vrajmasului din mintea noastra care se foloseste de coincidente a le face ''lege draceasca''.Cand eram mica ,credeam in cel rau din mine care-mi spunea ca daca imi cade cartea o sa am ghinion:o sa ma asculte la scoala.Si uneori se intampla o coincidenta sa ma asculte.Explicatia este ca oricum trebuia sa ma asculte candva si dupa ce ma invatasem sa ma rog sa nu ma asculte cand nu stiam,am constatat ca Dumnezeu ma ajuta.In timp,omul se mai intelepteste.....

Last edited by iuly21; 04.01.2010 at 02:26:00.
Reply With Quote