nu il judeca pe Dumnezeu dupa faptele oamenilor, caci nu noi L-am facut pe Dumnezeu, ci invers. Daca vrei sa gasesti aici, pe forum, argumente pentru adevarul ortodoxiei care sa te convinga in totalitate si sa iti schimbe viata, te anunt de pe acum - nu vei gasi! Du-te intr-o Biserica si deschide-ti mintea si inima spre tot ce primesti acolo. stiu ca e greu, ca trebuie sa treci de o bariera de orgoliu, dar asa cum Hristos s-a smerit, facandu-se om pentru a ne ridica mai apoi din robia pacatelor, la fel este si chipul descoperirii Lui. Nu prin argumente ajungi la credinta, nu prin ratiune, ci prin smerenie. Iti abandonezi ratiunea, pentru a o redescoperi, mai apoi, transformata si desavarsita. Credinta este rodul smereniei. Primul pas pe care il facem atunci cand credem in Dumnezeu, il facem din smerenie. Ce smerenie mai mare poate exista decat sa crezi in ceea ce nu vezi? Cat despre diferenta dintre ortodoxie si celelalte religii iti pot scrie multe cuvinte si iti pot recomanda zeci de carti, dar tu ai spus-o: vrei ceva concret, palpabil. Asta vei gasi doar in Biserica, doar prin rugaciune. "Doamne, arata-mi calea, arata-mi adevarul. Descopera-mi mie, pacatosului, calea cea dreapta!". sunt atatea "drumuri" spre Dumnezeu astazi, ai zice chiar ca exista mai mult dumnezei. un singur Dumnezeu, si totusi mai multe "cai" spre El.. ce mandrie omeneasca! Una singura este Calea, restul poarta pecetea pierzarii. Va rog pentru a 100a oara, nu interpretati ca numai ortodocsii se pot mantui, caci noi nu stim asta, nu suntem judecatori. noi stim doar unde este Adevarul intreg si neschimbat - in Biserica ortodoxa, singura Biserica, Trupul Mistic al Domnului. Iti spun sincer, fratele meu, imi place mult ca vrei sa gasesti unicul adevar. de fapt, asta e si un pleonasm - "unicul adevar". si imi place foarte mult ca vrei dovezi puternice, convingatoare. esti pe drumul cel bun! numai prin rugaciune si prin apropierea smerita de Biserica vei gasi cele mai puternice argumente. Sa iti arda inima pentru Adevar, frate! Doamne ajuta!
|