View Single Post
Vechi 02.01.2010, 14:11:14
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Logica ta e cam defectuoasa... faci confuzii grave: Biserica - Trupul lui Hristos, nu Biserica turna, ci niste oameni din ea, eventual; te contrazici la fiecare pas: zici ca Biserica toarna, dar ca oamenii din ea iubesc si, in acelasi timp, ca tu iubesti, desi nu esti crestin; nu stii sa definesti iubirea, din moment ce o raportezi pana si la animale, care au instincte primare si nu sentimente umane, Dumnezeu este Iubire, deci iubirea are de-a face cu Dumnezeu, nu poti iubi un om daca nu esti capabil de sacrificiu, iar a iubi nu este sinonim cu "a nu uri degeaba",ca atunci am fi toti mari iubitori. Nu pun la indoiala faptul ca doar un crestin stie sa iubeasca, spun doar ca iubirea adevarata este Dumnezeu pe care fiecare Il cauta. Si la Iubire se ajunge cel mai greu. Nu cred ca stii cat de greu este pentru un crestin sa ii iubeasca pe toti la fel ca pe sine insusi (plecand de la premisa ca pe sine insusi se iubeste cu adevarat!), iar pe Dumnezeu mai presus de toate. Pana la urma, iubirea e dar dumnezeiesc si nu se chema ca o ai daca imparti vorbe frumoase si imbratisari... dar sa ne ajute Dumnezeu sa dobandim cele de folos! In rest, pax tibi!

Edit: am urmarit primele 15 secunde din filmuletul tau, m-ai amuzat si pe ziua de azi. ma asteptam la ceva mai riguros si ... in apologia ateismului, sa zic asa. Cand colo, un bufon care se scalambaie. Dar cine vrea sa urmeze bufonii, e liber, asemeni si cel care vrea sa ii urmeze pe sfinti si traitori! Vad ca este ... trendy sa dai linkuri pe acest topic, asa ca ma conformez: http://www.youtube.com/watch?v=gFtmoCA5udM
Scuzama dar sa spui ca nu poti iubi fara dumnezeu e cea mai mare aberatie care am auzit-o de la tine si am pierdut orice respect care il aveam pentru tine, asta arata ca in primul rand nu stii ce-i aia iubire, eu l-am iubit pe dumnezeu cand eram mic, imi iubesc familia si am avut si prietene care le-am iubit. Ce spui tu arata ca nu stii ce-i aia om, si nu stii ce-i aia animal, sentimentele umane vin din trecutul animal. Trebuie sa te intreb, ai iubit vreodata o persoana cu adevarat? ca de fiecare data cand vad din astia ca iubesc dzeu ei defapt nau simtit niciaodata iubire pentru om, si de asta in lipsa de altceva iubesc un prieten imaginar. Daca nu ai simtit dragoste adevarata pentru o alta persoana atunci nu-mi vorbi mie de iubire.

Si asta se aplica in general, oamenii car spun ca au nevoie numai de dzeu sunt oamenii care sunt singuri, care zic ca primesc ajutor de la dumenzue sunt omanii care nu primesc ajutor de la altii, eu daca sunt suparat vorbesc cu cinevaa daca sunt bolnav cer sa ma ajute cineva etc, si daca sunt ferciti sunt fericit cu o persoana, si daca iubesc pe cineva e o persoana, sau un animal daca e cazul. Nu sunt niciodata singur fata de voi care va amagiti cu un priten imaginar.