Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
3. Risc sa raspund cu o alta intrebare: ai trait tu acum 100 de ani sa vezi ce era? I-ai citit pe Sf. Parinti? Eu am citit ceva si am vazut erau pe vremea aceea mai multi sfinti decat acum, mai multa credinta, mai multa frica de Dumnezeu. Intr-adevar, era altfel. Daca ai fi trait acum 100 de ani, nu ai mai fi avut aceste idei.
Deci admiti ca atunci nu exista toata chestia cu D-zeu iubire? Cat despre faptul ca erau mai multi sfinti e cam eronata, canonizarea se poate obtine pentru efectiv oricine, stefan cel mare de exemplu, o fi fost el un mare om, dar numai sfant nu era, cel putin ce inteleg eu prin sfant, si daca nu stiai familia romanov, aia ucisa de comunisti a fsot si ia canonizata, de unde pana unde tarul rusiei un sfant? Iar cat despre fiicele lui nevinovate, apai ar trebuie sa canonizeze toate victimile comunismului, macar ele au murit usor, nu de frig si de faome ca nenumarate milioane.
|
Dumnezeu este iubire! Nu o zic eu, pentru ca eu nu stiu cu adevarat ce inseamna iubire, o spune Sf. Ioan, care nu a trait acum 100 de ani, ci acum 1000. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ajungem la masura iubirii! Eu nu stiu ce intelegi tu prin sfint, sfintii sunt si pustnici cuviosi, si martiri, si marturisitori, si ierarhi binefacatori. multe lacasuri sunt in ceruri. ti se pare putin lucru sa ioti versi sangele pentru patrie si credinta? or fi si victimele comunismului sfinti si nu ii stie nimeni. nu ma refeream la canonizare, ci la viata intru Dumnezeu. pe cand noi ne certam pe forum si ne batem cu pumnii in pipet ca suntem atei, respectiv, crestini, unii, pe care nu ii stie nimeni, se roaga acum sa mai tina Dumnezeu lumea asta...