View Single Post
Vechi 31.12.2009, 13:18:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cred_cu_adevarat Vezi mesajul
"Sunt ateu, intreaba-ma orice" - asa suna threadul. De aceea nu spun eu ce cred sau simt despre suflet caci voi nu credeti oricum. Tu cu ce suferi, cu ce te bucuri? Cu inima, cu valvele care pompeaza sangele in corp, cu creierul traiesti efectiv bucuria? Legaturile dintre neuroni te umplu de bucurie sau de tristete?
Practic, da
Desigur, simtim identic, faptul ca tu consideri ca la baza e sufletul si eu ca sint procese electrice nu schimba cu nimic senzatia.

Citat:
Cuvinte precum proces, ansamblu, volitionale si alte asemenea sunt cuvinte goale in spatele carora se ascunde imposibilitatea de a explica. Trairea efectiva le presupune pe toate si totusi nimic din toate caci e divina.
Si totusi, e atit de divina incit un simplu curent electric o bulverseaza cu totul :)
Citat:
Suflarea divina nu are corespondent in ateism.
Ar fi culmea sa fie altfel

Citat:
E totusi important pentru mine sa stiu ca ateii considera ca nu au suflet. Deci cuvintele: ma doare sufletul sunt pentru voi aberatii, caci pe voi va doare inima?
Normal ca sint aberatii, asta nu inseamna ca nu putem folosi niste cuvinte la figurat.