View Single Post
Vechi 31.12.2009, 01:36:35
padreati padreati is offline
Member

Data înregistrării: 22.12.2009
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Aici greseti cel mai rau, Toti copii se nasc atei, abia dupa sunt indoctrinati cu o religie si suferea din cauza asta, intotdeuna cand un copil mic intr-a intro biserica nu are nici un respect nici o frica, abia dupa ce el pedepsesc parintii si se resemneaza, devine tacut si fricos, iar dupa multa indoctrinare cu rugaciuni interminabile si batai in unele cazuri e gata sa creada ca toti ceilalti lasand logica la o parte, plus sa nu uitam ca acesi copii mai cred si in mos craciun, zana maseluta, basme etc, doar pentru ca asa leau spus parintii.
Gresit. Copii nu se nasc atei. Nici atei, nici agnostici, nici gnostici, in nici un fel de clasificare. Motivul este unul extrem de simplu. Ei nu isi pun aceasta problema. Inainte de a fi ateu trebuie sa iti pui problema existentei lui Dumnezeu. Or fi si copii exceptionali, aceia normali insa nu fac acest lucru.
Copii sunt inocenti cand se nasc, sunt curati cu inima, sunt nevinovati. Ei isi pun problema binelui si a raului, dar aceasta constientizare nu este inca esentiala pentru viata sa. Abia in momentul in care aceasta problema, a existentei lui Dumnezeu intra in faza de necesitate de rezolvare, abia atunci se poate defini ateu sau altfel.
Copii, prin curatenia inimii lor se aseamana cu credinciosii care trebuie sa fim, cel putin noi crestinii ortodocsi. Insa atunci cand te aproprii de curatenia inimii ca si crestin, solutionarea crizei generata de problema existentei lui Dumnezeu e realizata deja. Deci sunt pe pozitii diferite. Acest lucru cred eu ca a vrut sa il spuna si Domnul nostru Iisus Hristos cand a zis "Lasati copii sa vina la mine, caci a lor este imparatia cerurilor!". Adica cei cu inima curata, cei asemenea copiilor, sa vina in imparatia cerurilor.
In ceea ce priveste cuvintele pe care le folosesti, frica, interminabil, batai, nu sunt decat exceptii. Nici un crestin nu isi omoara in bataie copii. Cei care fac asta nu sunt crestini, indiferent de ceea ce cred ei. Deci nu merita discutat despre asta. Oameni fara Dumnezeu si oameni prosti si criminali gasim peste tot in lumea asta, din pacate. Indiferent cum isi spun ei, nu sunt crestini. "Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri."

Last edited by padreati; 31.12.2009 at 01:39:41.