View Single Post
Vechi 30.12.2009, 21:55:58
Dani2009's Avatar
Dani2009 Dani2009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit pentru atei

Buna seara. Ma iertati ca intervin si eu la acest thread, urmaresc demult forum-ul, n-am intervenit, dar simt ca trebuie facute cateva consideratii, mai ales ca am cunoscut indeaproape persoane atee. Desi ateii cred ca Dumnezeu nu exista, totusi, independent de capacitatea lor de acceptare si intelegere, Dumnezeu exista, a fost, este si va fii, in vecii vecilor !!!!! Noi suntem trecatori, azi suntem, maine nu putem stii... Si vine o vreme in viata fiecarui om cand ajungi sa-ti dai seama ca nu poti sa te ajuti singur pe tine insuti, ca altii nu vor sau nu pot sa te ajute si ca doar Dumnezeu poate sa-ti intinda mana. Unii ajung la starea aceasta mai repede, altii poate doar inainte de a-si da ultima suflare. Putini sunt insa cei care in fata greutatilor vietii n-au strigat macar o data, din adancul sufletului lor, Doamne numai Tu singur ma poti ajuta, ajuta-ma si nu ma lasa!!!! Ceea ce n-am inteles eu la atei este cum pot sa creada ca viata aceasta pamanteasca este totul si ca dupa moarte nu mai este nimic. Am cunoscut persoane care toata viata au promovat ateismul si care in fata propriei morti au inceput sa-l caute fervent pe Dumnezeu, trebuiau sa se sprijine de Cineva pe care ei n-au vrut sau n-au stiut sa-i faca loc in viata lor. Problema acceptarii avorturilor, prostitutiei si a adictiilor de toate felurile nu o sa faca altceva decat o sa obisnuiasca tinerii ca e bine si ca e normal sa ucizi un prunc fara aparare cand nu poti fii responsabil si nu te stii controla, sa curvesti cand nu stii sa iubesti cu acea dragoste care nu cade niciodata, sa-ti distrugi trupul si mai grav, sufletul cand nu poti sa-ti gasesti linistea in nimic, cu atat mai putin in Dumnezeu. Unii nu numai ca sunt atei, dar nu au nici macar o minima gandire morala. Trupul trebuie ingrijit, dar n-ar trebui sa ne conduca, incat sa-i dam satisfactie cu orice pret, oricand, oricum. Pana la urma trupul moare si ne lasa "in sufletul gol" si, ceea ce e mai rau, cu sufletul gol. Dragostea, fie ea si in forma iubirii fizice, nu este un produs de larg consum, ca si cele din supermarket-uri. Omul nu e doar suflare de viata, ci are suflet, acea particica divina, unica, inca de la zamislire. Si ateii au suflet, care e gol fara Dumnezeu si tot incearca ei sa-l umple cu sumedenie de lucruri trecatoare, materiale, care la sfarsitul vietii vor vedea ca n-au nicio valoare. Deageaba si-au satisfacut toate poftele, deageaba au calcat peste sufletele altora, ca n-au adunat acea dragoste care nu cade niciodata. Dragostea de Dumnezeu si de aproapele. N-o sa-i poata convinge cineva ca nu au dreptate, ci doar Dumnezeu poate. Dumnezeu ii iubeste si pe atei, asa ca noi cu atat mai mult trebuie sa ne rugam ca ei sa-L cunoasca pe Dumnezeu in timpul vietii lor. Chiar ca ati ajuns pe acest forum nu este deloc intamplator. E lucrarea lui Dumnezeu. Iertare, fratilor, sa nu iau numele Domnului in desert. La multi ani pentru toti, credinciosi si mai putin credinciosi.