Citat:
Īn prealabil postat de almaris
Cred ca din ceea ce scrii nu se desprinde neparat ca esti ateu, ci doar faptul ca vezi lucrurile intr-un anumit fel. Ca un om sa fie ateu presupune ca a terminat de explorat tot universul si ca s-a intors inapoi si nu a gasit nimic, pe nimeni la carma, pe Dumnezeu.
Insa noi nu ne cunoastem bine nici pe noi insine, n-am terminat de explorat nici cartierul in care stam.
Dovezi absolute si palpabile ca Dumnezeu exista nu sunt, insa argumente sunt o multime si pana la urma cu ce te-ar ajuta sa-l vezi fata in fata? Crezi ca ai rezista unei astfel de intalniri? Unul singur a venit sa ne arate cum este Dumnezeu si anume Mantuitorul Cristos care prin toata lucrarea lui ne-a aratat cum este Creatorul.
Subiectul este amplu si poate fi discutat foarte mult
|
De ar fi atat de simplu ar fi bine, problema apare cand existenta sau nu a unui zeu te obliga sa urmezi niste regulri absurde gen sharia, daca o femeie din islam ar stii ca nu exista dumnezeu sar mai considera ca fiind subumana si ca trebuie sa-si asculte sotul tiranic? Daca am stii ca nu exista, sar mai chinui milioane de oameni intro lupta stupida cu propria natura?
Iar cea mai mare problema nu e ca voi credeti intro fiinta incredibila cea a creat universul, problema e ca voi credeti in D-zeul biblic care e cel mai mare tiran nascocit de mintea omului. Si care are toate cele mai urate trasaturi ale fiintei umana.