View Single Post
Vechi 30.12.2009, 20:17:41
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelPlictisit Vezi mesajul
E clar ca acele persoane erau niste idioti care nu intelegeau cum functioneaza religia si mentalitatea unui credincios. Cum am spus, oamenii nu sunt uniformi. Sunt mere stricate peste tot. Comunismul a fost un exemplu in care acele mere stricate au stricat tot depozitul. Comunismul cunoscut de noi nu era comunism decat in nume, fara aproape nici o legatura cu viziunea celor ce au imaginat pentru prima data comunismul. Ci doar un sistem corupt fara masura.

Dar asta e o alta discutie. La fel si holocaustul, care a fost doar cireasa de pe tort a unei istorii de persecutare a evreilor, pogrom dupa pogrom, incepand cu Imperiul Roman.
Uite, de exemplu eu am o foarte mare admiratie pentru poporul evreu, care de-a lungul timpului nu si-a pierdut credinta si traditia lui si tocmai prin asta si-a pastrat identitatea lui ca si popor si a supravietuit cu toate ca a fost imprastiat in lumea intreaga si supus la tot felul de chinuri. Este un exemplu de credinta adevarata. Asa fiecare popor trebuie sa-si pastreze credinta, inauntrul inimii de unde nimeni nu i-o poate lua, fara sa incerce sa lupte impotriva altuia, pentru ca lupta impotriva altuia nu inseamna sa mergi cu Dumnezeu. Fiind fidel credintei lui, pentru ca asta-i rostul credintei unui popor: sa fie unit atat in el pentru ca prin asta isi pastreaza identitatea lui si apoi respectuos si impaciuitor cu vecinii lui, si cred ca-n felul asta este placut lui Dumnezeu.