View Single Post
Vechi 30.12.2009, 14:26:27
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Uite un fapt divers Stiati ca tarile cu cea mai mare rata de ateism sunt cele mai prospere, cele mai generoase, cele mai putin in razboaie, cele cu cea mai mica rata de criminalitate si saracie, cele mai fericite etc?
Pentru un ateu, care ar trebui sa fie mai rational si logic in gandirea lumeasca, esti deosebit de prostut si ignorant. Te-ai gandit vreodata ca tarile cele mai prospere au determinat pe oameni sa fie ateisti, doar pentru ca oamenii care o duc bine, bogatii, nu mai au de ce sa se gandeasca la Dumnezeu? Care versiune ti se pare mai logica? Oameni ateisti (care nu au mustrari de constiinta in a fura, injura, bea, bate etc) au contribuit la prosperitatea tarii, sau prosperitatea tarii a contribuit in a face pe oameni comozi si ateisti? Uite-te si la statisticile de acum 100 de ani in aceleasi tari, rogu-te, si vino si posteaza rezultatele pe forum, ca sa vedem toti. Eu nu m-am uitat, dar stiu care sunt.

Uite, am eu o intrebare. Esti ateist cum spui tu, si inca unul sarcastic, ironic, etc. Ce cauti pe un forum crestin?

edit: de ce legi atat de strans religia cu razboaiele si prosperitatea tarilor? Nu crezi ca esti cam absolut? Vrei sa gandesti logic? La baza multor lucruri este lacomia de bani, pe care cred ca orice religie o condamna. Lacomia de bani a starnit cele mai multe razboaie si etc, si chiar a contribuit la prosperitatea unor tari. Religia era acolo, si probabil ea a legitimat ("in numele Domnului") multe razboaie, si soldatii nazisti aveau scris pe casti "Dumnezeu e cu noi" si etc, dar asta nu inseamna ca totul a inceput din vina religiei; ea a fost doar acolo, ca contex, ca mediu, in desfasurarea razboaielor, nu ca o cauza propriu-zisa. Esti departe de a analiza logic o situatie si in a intelege ca religia nu e ceva rau, nu starneste raul, ci e folosita la echilibrarea sufletului, si sa cataloghezi o religie ca fiind rea pt ca unii oameni rai s-au echilibrat sufleteste pt relele lor, asta e o prostie.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 30.12.2009 at 14:33:41.