View Single Post
Vechi 29.12.2009, 15:23:35
dave007 dave007 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.12.2009
Implicit

am fost provocat si eu rasfoind acest topic si vreau sa intreb: care sunt acele parti din Sfanta Scriptura care nu pot fi intelese ? Este cineva aici care a citit Sfanta Scriptura mai mult decat o singura data? Daca da, atunci, ce anume vi s-a parut greu de patruns?

Completez si eu la exemplul cu matematica: cand vorbim de un domeniu ca matematica, fizica si chimie, aici nu avem nevoie de o "culegere" cu explicatii si comentarii ca la literatura, ci e nevoie doar de exercitiu. In fine, las exemplul acesta pentru ca nu doresc sa fac pe cineva sa se simta aiurea.

Pe de alta parte, vreau sa sprijin o afirmatie facuta anterior: Da, se poate sa fii mantuit si fara Scriptura! . Au fost multi sfinti care nu au avut in mana o Scriptura fizica, dar au auzit Cuvantul, L-au primit si astfel au crezut.

Din cate am inteles eu, provocarea lui DaNy-_- era aceasta: se poate sa fii mantuit doar cu Scriptura? Ei bine, ca si Biserica Ortodoxa, raspunsul va fi clar : NU! . Scriptura impreuna cu Sfanta Traditie iti va lumina si iti va da pricepre sa intelegi tainele Scripturii. Daca insa, doresti sa mergi pe urmele lui Luther, atunci -> "Sola Scriptura!" .
Reply With Quote