Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 28.12.2009, 21:24:06
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

andreicozia, si altora care ganditi la fel, va scriu nu pt. ca am chef de contraziceri. Va implor, pt. sufletele voastre, sa va dati seama ca aceasta( cum ca Sfanta Impartasanie doar inchipuie si nu este cu adevarat Trupul si Sangele lui Hristos) este o gandire protestanta.
Te miri cum pot gandi asa ( ca un crestin mananca Trupul si Sangele lui Hristoa) oameni invatati care au trecut printr-o scoala. Pai asa am invatat la Facultatea de Teologie Ortodoxa si asa cred cu tarie. Asa scrie in Dogmatica Ortodoxa, asa scrie in Catehismul Ortodox, asa scrie in Biblie. Asta spune invatatura crestina Ortodoxa. De aia ii si zice Taina. Pt. ca noi vedem in continuare paine si vin , desi este cu adevarat Trup si Sange. Din cauza slabiciunii omenesti, Dumnezeu ne lasa sa vedem in continuare paine si vin , pt. ca altfel nu ne-am putea impartasi.
E o diferenta mare intre canibalism si Impartasanie. Iisus Hristos nu este un simplu Om ci este Dumnezeu-Om. Daca era numai Om , atunci puteam vorbi despre canibalism.
Te rog, chiar sa nu ma crezi pe mine pe cuvant , ci cerceteaza, informeaza-te, citesete Biblia, Dogmatica Ortodoxa, Catehismul Ortodox si o sa vezi scris totul mult mai lamurit si mai frumos decat am scris eu aici.
Reply With Quote