27.12.2009, 18:25:15
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Contextul la care m-am referit erau cele două versete din Romani postate inoportun. Acestea nu se referă nici la evrei, nici măcar la Cain. Atât evreii , cât și Cain cunoșteau voința lui Dumnezeu și aveau noțiunile Legii Lui chiar dacă nu o aveau într-o formă scrisă.
Trebuie să faci diferență între Legea scrisă pe piatră, Legea transmisă oral din tată în fiu în vremea patriarhilor, și Legea scrisă în conștiința tuturor oamenilor (recte conștiința păgânilor la care se referă pasajul).
Că Dumnezeu nu ar fi transmis Legea (voința Sa, principiile Lui morale) până la momentul Sinai, este o prejudecată ortodoxă ce vine în întâmpinarea lepădării poruncii a IV-a din Decalog acesta fiind privită ca "jidovească" și legată exclusiv de Exod. Ciudat cum celelalte 9 (sau mai precis 8) nu se bucură de același "tratament" din partea ortodocșilor.
Eu nu am făcut apel la EGW, ci chiar la "tradiția" din epoca patriarhală. Este lipsit de logică a-ți imagina niște oameni sfinți ai lui Dumnezeu pe linia Adam-Avraam-Moise care să transmită din tată în fiu doar informații despre creșterea caprelor și țesutul hainelor pestrițe, lăsând laoparte tot ce ține de credință și închinare. Iar Sabatul are legătură cu ambele.
Cu Scriptura am arătat cum un Dumnezeu a ținut Sabatul înainte de Exod, și un Om-Dumnezeu a ținut Sabatul în primul secol creștin. Arată-mi același lucru despre duminică pentru a mă convinge.
|
Nu a fost data nici o Lege pana la Moise.Cain la fel ca altii din VT au fost judecati dupa constiinta si fara lege.Si Pavel vorbeste si zice "cei care au pierit fara lege, fara lege vor fi judecati"
|