Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 23.12.2009, 01:41:08
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Nu confund nimic, dacă evreii sau orice alt popor ar fi ținut sabatul din vechime, nu mai trebuia să le explice Moise această lege. Dar Moise i-a învățat această lege, și multe altele, pe care evreii nu le cunoșteau.
Sâmbăta, ca și celelate zile li s-a dat evreilor după Ieșirea din Egipt.
Moise a dat Legea?
Gresit!

Cain a pacatuit atunci cand a ucis? Era vre-o lege care ii arata ca este pacat?

Facerea4:3. Dar dupa un timp, Cain a adus jertfa lui Dumnezeu din roadele pamantului.
4. Si a adus si Abel din cele intai-nascute ale oilor sale si din grasimea lor. Si a cautat Domnul spre Abel si spre darurile lui,
7. Cand faci bine, oare nu-n este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!”
8. Dupa aceea Cain a zis catre Abel, fratele sau: “Sa iesim la camp!” Iar cand erau ei in campie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele sau, si l-a omorat.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: “Unde este Abel, fratele tau?” Iar el a raspuns: “Nu stiu! Au doara eu sunt pazitorul fratelui meu?”
10. si a zis Domnul: “Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant.
11. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta.

Rom 3:20. Pentru ca din faptele Legii nici un om nu se va indrepta inaintea Lui, caci prin Lege vine cunostinta pacatului.
Rom 5:13. Caci, pana la lege, pacatul era in lume, dar pacatul nu se socoteste cand nu este lege.Rom 7:8. Dar pacatul, luand pricina prin porunca, a lucrat in mine tot felul de pofte. Caci fara lege, pacatul era mort.

Moise a dat Legea? Pana la Moise n-a existat Legea?

1. Daca da, spune-mi pe ce baza a judecat Dumnezeu la potop sau in cazul Sodomei.
2. Cand Avraam minte pe Abimelec de ce Dumnezeu l-a considerat drept pe Abimelec si nu l-a lasat sa ”pacatuiasca”? (Fac. 20)
3. De ce Facerea este plina de jertfe daca nu exista Lege?
4. De ce nu s-a culcat Iosif cu stapana lui? (Fac 9: 39)

Cand ai gasit tu ca s-au dat aceste legi si cine le tinea?