View Single Post
  #9  
Vechi 22.12.2009, 16:46:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Turtele de Ajun

Aluat:

• 800 g faina • apa, sare

• ulei de uns tava (desi, traditia nu prevede!)

• Se framanta un aluat ce se poate întinde foaie subtire (muchie de cutit)

• Se taie cu paharul turtite

• Se unge tava cu putin ulei (se poate si fara, presarand doar faina)

• Tava se pune pe foc si se coc turtitele repede, pe o parte si pe alta, apoi
se lasa sa astepte

Sirop:

• 400 g zahar (sau miere) • zahar vanilat

• 1 cana ceai de tei, iasomie si petale de trandafir (sau lapte – julfa de samanta de canepa)

• Se fierbe zaharul cu ceai (sau mierea cu julfa) pana se face un sirop
bine legat

Glazura:

• 200 g miez de nuca prajita (sau mac)

• 200 g zahar pudra

• Se înmoaie turtitele-n sirop, se tavalesc prin nuca sau mac si se presara
cu zahar pudra

De post sunt, dar sunt atat de dulci!
Reply With Quote