Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 15:48:57
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valy72001
Tu ai ceva cu Ellen White. Ok. Nu esti de acord. Ok. Nu vorbim despre ea.
Cum se face atunci, dacă vă disociați de ea, că secta adventistă actuală ține numai poruncile din Vechiul Testament, care v-a zis ea să le țineți (adică Sabatul, zeciuiala și interdicțiile alimentare). De ce nu le țineți pe toate?
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.
și zilele de odihnă la fel:

Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”

Iar evreii aveau mult mai multe zile de odihnă decât cele pe care le respectați voi.

Citat:
Sabatul se gaseste la Creatiune. N-a fost dat lui Moise si nici mai inainte lui Avraam. Ci cu mult mai inainte
Acestea sunt iar fantezii de-ale tale, în Geneza se spune că Dumnezeu s-a odihnit, nicăieri, absolut nicăieri nu se spune în acea carte că ar fi cerut fiilor lui Avraam sau fiilor lui Israel să țină sâmbăta. Sâmbăta s-a dat fiilor lui Israel, doar după ieșirea lor din Egipt.
Nu crezi că dacă evreii din vechime ar fi ținut sâmbăta, Moise autorul primelor 5 cărți din Biblie și cel care a impus prin voința Domnului ținerea Sâmbetei, ar fi scris că și strămoșii lui au ținut-o?

În schimb există în Geneza, o poruncă pe care o dă Dumnezeu urmașilor lui Avraam, poruncă veșnică, care s-a dat înainte de cinstirea sâmbetei voastre, poruncă pe care voi nu o respectați:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.”

Așadar ar trebui să vă grăbiți să vă tăiați împrejur dacă sunteți cu legea veche"

Citat:
2.Tu ce zici - cele 10 porunci mai sunt valabile?

Evident, numai că pentru voi adventiștii există și o altă poruncă a Vechiului Testament, pe care ați uitat-o, pentru că vă place să respectați numai ce vi se dictează la secta voastră:

Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”.

După cum se vede Dumnezeu le-a spus clar evreilor că Sărbătoarea Ispășirii este cea mai mare sărbătoare și zi de odihnă de peste an, mai mare și decât sâmbăta, ziua de odihnă săptămânală. Sărbătoarea aceasta de ce nu o respectați? De ce țineți doar ce vă învață pe voi secta să țineți din Vechiul Testament?

Citat:
1. Preotia ai luat-o din Noul Testament sau si tu esti indragostit de Vechiul Testament?
Termenul de "preot" provine de la cuvântul Noului Testament "presbyteros" care însemna, fie om în vârstă, fie om care îndeplinea anumite sarcini. Cuvântul apare de zeci de ori în Noul Testament. Despre asta am mai discutat de multe ori cu alții. Dacă vrei o să o fac și cu tine.