Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 00:11:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
53 nu ma refeream ca ai sa-L vezi pe DUMNEZEU.
Preferi sa te chinui in iad ?
Ia zi mestere, dintre un ateu care a trait toata viata si a facut bine de fiecare data cand a putut pantru ca asa a crezut el ca e bine, si un credincios care a facut bine de frica de iad, care crezi ca are prima sansa la rai?

Citat:
Credema o sa ai o mare surpriza cind o sa mori(daca nu o sa te schimbi in timp).
De unde stii ca nu o sa ai tu o surpriza, cand o sa te intampine Allah, de exemplu?

Citat:
Sau noi am cazut din drepturile noastre de fii, cand de bunavoie si nesiliti de nimeni am ajuns sa facem acele lucruri care au atras asupra noastra potopul.
Nu stiu de ce folosesti "noi" asta care da impresia de colectiv. Eu nu am fost acolo, si nici tu. Daca am fost ingeri si am cazut, am cazut din cauza unora pe care nu ii cunoastem, cu care nu avem nimic de a face si care sunt morti de mult. Ti se pare cinstita treaba asta cu pacatul colectiv? Eu sunt responsabil pentru ce fac eu, nu pentru tot ce face toata rasa umana.

Citat:
Am fost facuti sa fim poate asemeni ingerilor, sa vorbim direct cu Dumnezeu asa cum facea Adam in Eden, si am ajuns sa fim mai mult ca animalele.
E plina lumea de oameni care vorbesc direct cu el si acum, nu stiai? La unii le mai si raspunde, cica. Ma rog, cu efecte mai reduse acum, e mai greu sa o pui de o cruciada sau o inchizitie in Europa lui 2010...

Citat:
Moartea vine oricum, napraznic sau la 100 de ani, si se stia asta inca de cand au fost avertizati Adam si Eva sa nu manance din pomul interzis, caci negresit veti muri. Si cu toate astea noi am intins mana si am mancat si pe urma ne-am mirat de consecinte.
Din nou "noi". NU stiu de ce ti se pare normal sa te identifici cu Adam si Eva, si sa iei pacatele lor asupra ta. Doar pantru ca ti se spune ca asa a fost? Asta e una din chestiile care ma deranjeaza cel mai tare la crestinism: indiferent ce faci, esti pacatos. Dar nu e problema, iti oferim solutia: crede! Marketing perfect: creezi nevoia pentru un produs, dupa care lansezi produsul. Serios acum, nu sunt perfect, si sunt chestii pe care as fi putut sa le fac mai bine in viata mea, dar sa imi fac mea culpa pentru Adam si Eva?

Citat:
De atatea mii de ani, te-ai fi asteptat sa ne fi obisnuit cu ideea mortii, dar vad ca si acum ne mai razvratim impotriva ei, desi e singura certitudine pe care-o avem:)
Crestinismul e construit in jurul ideii de moarte. Nu e viata asta buna? Stai linistit, crede in zeul nostru, plateste cotizatia la biserica si nu te revolta impotriva oranduirii, si te asteapta alta mai buna. Din perspectiva crestina, moartea e un moment vital, si cred ca daca e sa ne uitam la concept in sine, crestinilor le e mult mai teama de ea decat ateilor.

In plus, nu ai inteles problema. Nu ne deranjeaza moartea in sine, e inevitabila, dupa cum ai zis si tu, ne deranjeaza crima. Sesizezi diferenta? Oamenii care mor, mor. Aia care sunt omorati, well.. Incercam sa il gasim pe vinovat, si exista consecinte.
Deci, mortile din biblie ar fi OK daca erau cauzate de TBC, sa zicem. Dar sunt cauzate de Yahwe, care, desi omnipotent si omniscient, nu vrea sa gaseasca alt mijloc educativ in afara genocidului.

Citat:
Spune-mi un parinte de ce-si pedepseste copii !! pentru ca sunt neascultatori si fac rele, nu?
Evident. Dar si cel mai retardat parinte gaseste un alt mijloc punitiv, macar unul, inainte de a-si omori copilul, la nervi. Si nu e zeu, e doar om.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 22.12.2009 at 00:24:38.
Reply With Quote