Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu
|
Cum ziceam - iti lipseste ceva din cultura generala: Avraam este numit Evreu inca din Fac cap. 14. Avraam nu a aparut inaintea poporului evreu

el a fost primul
Citat:
și era o lege veșnică:
|
...Si o ramane o lege vesnica pentru neamul lor.
Insa tu stii bine ca toate referirile in care apar cuvintele vesnic-vesnice sunt circumstantiale. De exemplu :
Iezechiel 43:7 “Fiul omului, acesta este locul tronului Meu si locul pe care-Mi pun talpile picioarelor Mele, unde
voi locui vesnic in mijlocul fiilor lui Israel; casa lui Israel nu va mai intina numele Meu cel sfant, nici ea, nici regii ei, prin desfranarile lor, prin cadavrele regilor lor, cu locurile lor inalte
Sekina n-a mai ramas in Templu. Dumnezeu i-a parasit.
Facerea 17: 7. Voi pune legamantul Meu intre Mine si intre tine si urmasii tai, din neam in neam, sa fie
legamant vesnic, asa ca
Eu voi fi Dumnezeul tau si al urmasilor tai de dupa tine.
Facerea 17: 8.
Si-ti voi da tie si urmasilor tai pamantul in carte pribegesti acum ca strain,
tot pamantul Canaanului, ca mostenire vesnica, si va voi fi Dumnezeu”.
Israelitii au stat mult timp alungati de pe meleagurile lor si nici acum nu stau bine.
15. Apoi a zis Dumnezeu iarasi catre Moise: “Asa sa spui fiilor lui Israel: “Domnul Dumnezeul parintilor nostri,
Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov m-a trimis la voi.
Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam in neam!”
Te adresezi asa Dumnezeului tau?
7. Tot asa,
Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor care, in acelasi chip ca acestea, s-au dat la desfranare si au umblat dupa trup strain, stau inainte ca pilda,
suferind pedeapsa focului celui vesnic.
Sodoma si Gomora nu mai exista. Si nici focul care le arde vesnic. Consecintele raman totusi pentru vesnicie.
Citat:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.”
Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta!
|
Eu m-am nascut pe alte meleaguri. Nu stiu sa am stramosi din neamul lui Avraam, si nici macar brunet nu sunt
Ceea ce n-ai inteles tu (sunt mai multe care nu vrei sa le intelegi pentru ca darama afacerea care probabil te sustine) este ca noi adventistii, si nu numai,
facem diferenta intre Legea morala si cea ceremoniala.
Pe cand prima este sustinuta de Hristos si Apostoli ca lege si pentru crestini, cea de a doua s-a implinit in Hristos. Treaba cu taierea imprejur nu are legatura cu legea morala. De aceea nici tu nu te tai imprejur (insa in schimb sustii pacatul stramosesc si botezul pruncilor - nebiblic) insa esti curat atunci cand nu incalci cele 10 porunci.
Tu ce zici - cele 10 porunci mai sunt valabile? (este o intrebare la care te rog sa-mi raspunzi.
Citat:
Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”.
|
Sabate, zile de odihna ceremoniale.
Citat:
Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ispășirii „e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
|
Ziua a saptea a fost data ca Sabat in context ceremonial sau ca porunca a decalogului? Decalogul a fost dat doar evreilor?
Cum am raspuns punctual intrebarilor tale te rog sa faci de asemenea.
PS: Cautand versetele care tineau de vesnicie in Biblia Ortodoxa am gasit acest fals. Daca ai bunavointa sa mi-l lamuresti.... Traducerile alternative vorbesc de un ”sot de sange” si nu de ”un sot crud”. Acest verset ar da explicatia la nelamurirea ta cu taierea imprejur.
Iesirea 4:25. Dar Sefora, luand un cutit de piatra, a taiat imprejur pe fiul sau si atingand picioarele lui Moise a zis; “Tu-mi esti un
sot crud!”
26. Si S-a dus Domnul de la el; iar ea, din pricina acestei taieri imprejur, i-a
zis lui Moise: “
Sot crud!”
In Varianta Cornilescu suna asa:
Iesirea 4:24 În timpul călătoriei, într-un loc unde a rămas Moise peste noapte, l-a întâlnit Domnul, și a vrut să-l omoare.
25Sefora a luat o piatră ascuțită, a tăiat prepuțul fiului său, și l-a aruncat la picioarele lui Moise, zicând: "
Tu ești un soț de sânge pentru mine."
26Și Domnul l-a lăsat. Atunci a zis ea:
"Soț de sânge!" din pricina tăierii împrejur.
In spaniola : ”
esposo de sangre”
In engleza :”a
bloody husband art thou to me”.
Imi dezlegi enigma? Este un fals sau o traducere defectuasa a Bibliei Ortodoxe? - ce iti scapa piele in acest caz