Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Exemplul 1
"Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță" (Ap.1,10 versiunea ortodoxă)
"În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trîmbițe." (Ap.1,10 versiunea Cornilescu)
|

Domnule Tricesimusseptimus, te credeam om mai serios. Cu prostiuțe de genul acesta umbli?
Versetul respectiv e tradus corect în versiune ortodoxă. Ziua Domnului e duminica. La fel a tradus și primul traducător al Bibliei într-o limbă a poporului, limba latină vorbită în imperiul Roman, cu 12 secole înainte de traducerea părintelui sectelor voastre: Martin Luther
Biblia Sacra Vlgata: APOCALIPSA 1.10
" fui in spiritu in
dominica die et audivi post me vocem magnam tamquam tubae "
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Exemplul 2
"Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." (Evrei 4,8 versiunea ortodoxă).
"Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi." (Evrei 4,8 versiunea Cornilescu)
|
Acest "exemplu" pe care l-ai dat aici nu are nici o relevanță în sprijinul doctrinelor adventiste. Biblia ortodoxă nu a a dăugat nimic, iar întelesul versetului e total identic cu acela prezent în toate traducerile.
Biblia ortodoxă:
Evrei 4.7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
Biblia Cornilescu:
Evrei 4:7 Evrei 4:7 El hotărăște din nou o zi: "Astăzi", - zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: "Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!"
Evrei 4:8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.
Înțelesul contextului e același și traducerea aproape identică.
Și aștept să îmi explice d-ul Tricesimusseptimus ce înseamnă pt adventiști versetele:
Evrei 4:7 El hotărăște din nou o zi: "Astăzi", - zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: "Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!"
Evrei 4:8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.(Biblia Cornilescu) Succes!