Citat:
În prealabil postat de Daniela87
In primul rand imi doresc sa nu mai fiu asa cicalitoare si sa il pot intelege... si mai ales sa ii pot arata atunci cand imi place ce face, sa nu mai fiu asa schimbatoare... Da, cred ca am nevoie de un timp de gandire, timp in care cu adevarat sa ma schimb. Imi e tare greu totusi sa stau departe de el, sa nu il caut pana cand nu o sa ma simt pregatita. E primul Craciun pe care il petrec fara el si, cum am zis imi e teama ca e cu altcineva... Dar asa cum ai spus daca e de sus sa fim din nou impreuna o sa fim. O sa ma rog neincetat in primul rand pt a reusi sa ma schimb si mai apoi pentru a reusi sa construiesc familia pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.
Ce e ciudat e ca in absolut nici un alt domeniu nu sunt asa, la lucru sunt apreciata (lucrez intr-un birou de contabilitate), am reusit sa ma mut singura intr-un apartament in timp ce aici majoritatea familiilor cu copii sau a celor singuri stau cate 6-7 in casa... Numai ceea ce mi-am dorit cel mai mult nu am: o familie fericita si frumoasa. Si e doar vina mea ca nu o am.
|
Pentru pacatele tale a ingaduit D.zeu sa ai de toate dupa dorinta numai pace si liniste sa nu ai in suflet. Tihna sufletului este cea mai de pret , nu se compara cu nimic pamintesc. Dupa parerea mea nu ai nevoie in primul rind de perieteni , de comunicare , de sustinere afectiva, de incurajari , de consiliere sau consulting. Mai intii de toate ai nevoie de un duhovnic bun , chiar daca el ar exista la capatul pamintului si nu o data pe luna iar mai apoi ai nevoie de D.zeu (de fapt El este prima nevoie !) si de traire ortodoxa curata pt. iertarea si ispasirea pacatelor . Trebuie sa revi la mentalitatea trainica si adevarata a ortodoxului autentic , cea pe care ai pierdut-o aproape , si sa te reapuci sa vietuiesti ortodox. Deja ai mentalitate occidentala sau transoceanica : afirmi ca mai intii ai nevoie de prieteni , de sfaturi , sa-ti reconstruiesti familia...si abia la urma de D.zeu. Viata omului nu are in centrul ei omul ci pe Hristos.
Nu te cert, ci imi spun parerea gindind ca esti satula de patimit. Un proverb romanesc spune ca ,,dupa plata si rasplata" , probabil ca asa ai si intimpinat . Dar cautindu-l pe D.zeu lucrurile se pot schimba . Se pot schimba nu neaparat in sensul in care vrem noi,ca iti vei redobindi fostul sot, de exemplu . Noi nu stim nici o data de la inceput ce voieste D.zeu cu noi si nici nu intelegem imediat de ce ne trimite ceea ce ne da. Abia mai tirziu se poate intimpla sa intelegem si sa constatam ca asa cum ne-a dat El a fost cel mai bine pt. noi in momentul si situatia respectiva. De aceea atunci cind ne rugam sa ne dea cite ceva nu trebuie sa ne rugam ca sa ne dea ceva anume ci sa ne dea ceea ce ne este noua spre mintuire !
Cauta in primul rind duhovnicul , tine legatura strinsa cu el si apoi...nu uita : ,, ...cautati mai intii imparatia lui D.zeu si dreptatea lui si restul se vor adauga voua" (Matei V.)