View Single Post
Vechi 19.12.2009, 13:42:29
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

P.S. În privința preoției creștine am mai diuscutat

numai că acolo era vorba de preoția veche, de preoția iudeilor, a urmașilor lui Levi, nu de preoția creștină, asta o explică limpede Pavel la începutul capitolului 7 din epistola către Evrei. Dacă ții neaparat o să o reiau și cu tine, dar mi-e că ție nu îți va fi de nici un folos.
Ar trebui sa reluati tema preotie, pentru dvs. Si, nu numai Evrei cap. 7 ne vorbeste despre preotia cereasca a Domnului Hristos, care a desfiintat-o pe cea simbolica/pamanteasca (tinuta de oameni muritori). "Daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot." (evrei 8:4)Cititi si Evrei 8 si toate epistolelel Sfintilor Apostoli.

P.S. Aveti grija sa folositi o traducere corecta a Bibliei. Stiu ca dvs. folositi o traducere unde atat cuvantul grecesc "iereus" cat si cuvantul "prezbuteros" inseamna acelasi lucru: adica preot. Total gresit; sunt doua cuvinte diferite cu semnificatii diferite.Ex: In 1 Petru 5:1, Sfantul Apostol se intituleaza "prezbiteros" iar dvs. il numiti "preot". "Iereus" inseamna preot ("prezbiteros" inseamna altceva).

Folositi mai multe traduceri (inclusiv cea originala), in paralel. Veti ajunge la concluzia ca trebuie sa aruncati varianta falsificata pe care o folositi dvs.