View Single Post
Vechi 18.12.2009, 17:27:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Scuze pentru spamul in engleza de mai jos, dar mi se pare important continutul. Pe scurt, autorul (father Stephen, de care vorbeam pe alt topic) ne indeamna sa fim atenti la "sentimentele", "starea de bine" si eventuala exaltare pe care o simtim in relatia cu ceea ce am putea numi Dumnezeu - gresind.
"Those who speak a great deal about spiritual experiences are either in delusion or far worse. They should be avoided as guides for daily living. They can be the source of great confusion and sadness.

The experience of God is a sober thing and a sobering thing. It pushes us towards quiet and stillness and abhors the violation of intimacy. God is not a “high” (as in, “I am high on Jesus”), nor does God exist for the sake of our endorphins. "

Foarte bun citatul mai ales ultimul paragraf unde se explica ceea ce simt ADEVARATII DUHOVNICI!
" Experienta apropierii de Dumnezeu nu este neaparat ceva ce te unge pe suflet un fel de dolce farniente, asta de fapt este boala, si de cele mai multe ori inselare draceasca, ci este o experienta de TREZIRE la realitate, TREZVIE si MAI ALES DE SOBRIETATE in a vedea LUMEA DIN JUR!... nu stari de beatitudine, caldurica, de high ca in cazul drogurilor si alte prostii si partea proasta este ca mai si diseminam aceste IMPRESII si altora trimitindu-i pe cai false
Reply With Quote