Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Eu am recomandat citirea tilcuirii Evangheliei dupa un parinte consacrat pt. avantajele pe care aceasta posibilitate le ofera . Adica, iti alegi un parinte fie recomandat de cineva, de maretia lui insasi, sau dupa ce ai mai citit ceva de el si constati ca modul de formulare si exprimare al sau iti este pe inteles .Il iei astfel ca nomativ in domeniu , il crezi si ti-l insusesti ne mai avind cu cine sa-l compari sau sa-l masori tot timpul si sa-ti pui astfel intrebarea daca spune cel mai bine sau nu adevarul.
Pe forum cind pui o intrebare primesti mai multe raspunsuri care atunci cind difera semnificativ te ajuta sa alegi mai usor pe cea ,,buna" ,sa zicem, dar cind difera in lucruri mai fine te poate pune in incurcatura ne stiind precis in sinea ta pe care sa o alegi . Asta pt. situatia in care esti scrupulos cu ceea ce doresti sa inveti cautind ca permanent sa sti adevarul si pe acesta emis de o sursa autentica . Daca nu poti sa te consideri , de exemplu mai putin ,,vanitos" si sa faci dragoste acceptind orice si oricum . Alegerea este a fiecaruia.
Cartea este insa sfinta ! Forumul ne poate imbogatii cu experienta trairii corecte a celuilalt si mai putin cu teoria pura . Chiar ai primit tilcuiri etichetate : ,,dupa parerea mea" care iti poate folosi doar pina la un punct. Eu nu mi-am permis sa fac o tilcuire dupa o asemenea parere la acest pasaj . Cei care au har daruit au si drepturi mai multe ! Tocmai ai ales. Sa-ti fie de folos spre imbogatirea duhovnicesca !
|
Am inteles punctul tau de vedere si pozitia ta. O sa gasesc aceste scrieri si o sa le citesc. Sper sa le si pricep, si spun asta pentru ca mi-au cazut in mana carti pe care n-am fost in stare sa le patrund. Deh, talantii, talantii... nu toata lumea e dotata cu inteligenta superioara...
Din punctul meu de vedere, si anume al omului care-i iubeste in Hristos pe toti oamenii (sau care macar incearca), trairile personale autentice sunt foarte importante. Nu se stie niciodata ce sfinti avem printre noi.......
Iti multumesc pentru raspuns...