Citat:
În prealabil postat de elizabeta
Ce mult ma bucur ca-mi raspunzi, Windorin! Am citit ce-ai scris si m-am cutremurat - inseamna ca eu sunt o adevarata criminala, pentru ca am facut tot ce-ai scris tu ca nu trebuie sa facem: Am vorbit de Preasfanta, si vorbesc in continuare, vorbesc si de sfintii mei dragi care m-au ajutat si continua sa ma ajute (unii dintre ei fiind considerati - atentie! - "eretici"), il porpovaduiesc pe parintele Arsenie Boca oricui ma asculta etc etc etc. Si aici am gresit, am destainuit experiente foarte personale... Ce mai pot sa fac?
|
Stai linistita.
Domnul priveste la inima si la intentia celui care vorbeste despre cele sfinte. Doar ca uneori este nevoie sa luam aminte la cei din fata noastra, daca le putem spune ceva despre Sfintele Moaste, despre Sfanta Euharistie, etc. sau nu.
Sunt cazuri in care suntem intrebati de cate ceva din Biserica numai cu intentia de a rade (rautacios). Am intalnit persoane care ma intrebau despre calugari, episcopi si altele asemenea. Atunci, cea mai buna este tacerea si rugaciunea in minte.
Cat despre
spunerea gandurilor, si eu sunt o fire foarte deschisa. Ma deschid repede, iar uneori chiar cui n'ar trebui. Insa, daca se rade de mine, de gandurile mele si de cele ce spun, nu sunt lezat in inima si reusesc sa imi pastrez linistea, caci imi dau seama ca am gresit, spunand cui nu merita cele ale mele. Insa sunt persoane mult mai sensibile, care daca s'ar deschide cuiva care, mai apoi, ar rade de ele, ar suferi mult. Acelora le e de folos sa cerceteze mai cu atentie persoana din fata lor.