Citat:
În prealabil postat de elizabeta
Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 7
6. "Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi." Oare la ce S-a referit Mantuitorul?
|
Eu inteleg asa! Intalnesc un om hulitor, care ia totul la misto, care ia totul in batjocura si in ras. Cred ca a vorbi unuia ca acesta despre Fecioara Maria si despre Intruparea lui Hristos, despre Sfintii Martiri si despre alte asemenea "margaritare" nu ar insemna decat sa dau prilejul aceluia sa isi bata joc de acestea.
Prin urmare
nu intotdeauna se cade a vorbi de cele sfinte oricand si oricui, ci doar atunci cand simtim ca Dumnezeu ne impinge sa o facem sau cand vedem un om aparent dornic de a primi un asemenea cuvant. (Apostolul Filip, cand a intrat in vorba cu femenul etiopian (Faptele Apostolilor) nu a facut'o la intamplare, ci mai intai a observat ca acela citea din Sfanta Scriptura.)
De asemenea, gandurile noastre sunt margaritare. Nu le putem destainui oricui, ci doar duhovnicului si celor apropiati.
Sfantul Serafim de Sarov spune:
"Abia daca gasesti un om din doua mii caruia sa ii destainui inima ta."