Citat:
În prealabil postat de dani2004
[ In ] Evanghelia după Ioan
[ Cap. 5 ] Vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Betezda. Iisus vorbește despre puterea Sa dumnezeiască.
...
16 Și pentru aceasta Îl prigoneau Iudeii și căutau să-L omoare, că făcea acestea sâmbăta.
17 Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“.
18 Deci pentru aceasta căutau și mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.
19 Dar Iisus le-a răspuns și le-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu-L va vedea pe Tatăl făcând; căci pe cele ce le face El, pe acestea și Fiul asemenea le face.
|
Nu stiu cati de multi inteleg lucrarea NEEGOISTA a Fiului. Este PACAT EGOISMUL DIN NOI care lucreaza pentru sine insusi si in folosul lui propriu.
PACAT = IUBIRE EGOISTA; DESAVARSIRE = IUBIRE NE-EGOISTA!!!
Tot ceea ce faci este in armonia cu voia Tatalui (legea Sa) si in armonie cu spiritul Tatalui - Dragostea Sa Neegoista.
Pentru cine lucra Tatal? Pentru cine lucra Fiul? Atentie - pentru slava Dumnezeirii.
Suntem chemati in SABAT sa lasam lucrul nostru si sa lucram spre Slava Dumnezeirii - prin cantare, poezie, rugaciune, inchinare (ca semn pentru necredinciosi), facere de bine - cand implica nevoi urgente si de natura fizica si spirituala. Culesul boabelor nu era culesul de porumb cu caruta. De dimineata pana seara. Isus nu mergea in Sabat sa-i ajute pe oameni la prasit. Nu! Isus facea bine, vindecand si salvand din pacat, nu in pacat. Era in armonie deplina cu Voia Cerului - vindecare mai ales spirituala dar si fizica.
Sangele Domnului Hristos a curs pentru vindcare spirituala - Mantuire. Nu -dupa cum cred unii - ca sa curete toate carnurile spurcate incepand de la soparle, vulturi, serpi, sobolani, bufnite, lilieci, cartite, broaste, cameleonul, soarecele si, bineinteles - porcul - cu care se si cinsteste sfanta Sarbatoare a Nsterii Domnului (cel putin la Romani).
Sangele Domnului = viata vesnica (mantuire) - te spala pe tine pacatosul de PACAT.
Sangele Domnului nu spala cratiti, oale, animale, etc. OK???
Citat:
În prealabil postat de dani2004
...
46 Că dacă l-ați crede pe Moise, M'ați crede și pe Mine, fiindcă el despre Mine a scris.
47 Iar dacă celor scrise de el nu le dați crezare, cum veți crede în cuvintele Mele?“
|
La cine trimetea Isus? La Moise? Ce a scris Moise despre El? Ca va rasturna Legea care ne arata ce este pacatul? Sau ca Jertfele toate din Torah marturisesc despre El?