Citat:
În prealabil postat de moshu
tricesimusseptimus si valy72001, este incredibil cata ilogicitate pot avea unii oameni. Voi insasi spuneti de reformularea Legii Vechi, de noua lege a lui Hristos, de implinirea si luarea sfarsit a Legii Vechi, si tot ramaneti la tinerea sabatului. Este senzational. Voi adventistii, daca luati un capitol sau o tema anume, sunteti in stare sa descoperiti cele mai profunde intelesesuri si adevaruri (ceea ce e bine, totusi); insa, cum le puneti toate laolalta, in intelegere unitara, rezulta un sofism.
|
Tine minte: Legea jertfelor pentru pacat, ceremoniile care prevedeau ceea ce se va intampla cu Mesia, s-au implinit.
Deci - ceremoniile. Acum suntem sub aceeasi lege - perfectata.
Tot prin Sange suntem mantuiti (prin credinta - si evreii inainte trebuiau sa creada in jertfa de curatire cu animalul de jertfa).
Dar jertfa pentru noi a adus-o Dumnezeu si noi privim , nu ca evreii inainte , ci privim inapoi la jertfa - Hristos. Tot ce avea loc la Templu i se aratase lui Moise pe munte.
Era o profetie in direct in fiecare zi. Dimineata si seara. Dar acum noi nu mai aducem jertfele acelea pentru ca nu am crede, in cazul acesta, in curatirea de pacat a Domnului Hristos prin jertfa de la Golgota.
Ori nu inteleg de ce nu faceti odata pentru totdeuna diferenta intre
PACAT - ISPASIRE. Intre
Calcarea poruncii lui Dumnezeu si modul cum se face
curatirea pentru acest pacat (calcarea poruncii).
Diferenta intre Pacat (care insemneza calcarea Legii lui Dumnezeu !!!ATENTIE !!! poate nu vedeti - NU CEREMONIILOR ci a LEGII MORALE care face diferenta bine/rau) si Curatire de pacat (Legea Ceremonioala).
Evreii foloseau cuvantul Lege cu privire la tot ce le scrisese Moise. Cele 5 carti Pentateucul sau Torah - erau privite de asemenea ca Lege.
Noi credem inca ca ceea
ce a scris Moise este de la Dumnezeu dar facem diferenta. Ok???
Facem diferenta intre ce era strict pentru omenirea pana la Iisus si omenirea dupa Iisus (
lege,
ceremonie, ispasire, modalitatea de a fi iertate pacatele). S-a inteles?
Citat:
Inca o data, multumesc tricesimusseptimus, pentru lamuririle tale, si tie, valy72001, care ai furnizat un material potrivit, toate acestea lucruri nu au facut decat sa... demonteze, practic, sabatul, ca lege veche a evreilor.  tricesimusseptimus, te-am adus exact unde am vrut, cu deosebirea ca nu mi-a reusit pe deplin, dat fiind ca tu nu mi-ai raspuns concret de ce nu esti crestat la putzuca.
|
Mai, eu cred ca crestatura trebuie sa ti-o faci pe creier. El te ajuta in furnizarea informatiilor si digerarea lor.La modul cel mai serios.
De ce nu ne taiem? Pentru ca suntem prea mici la 8 zile. Si nu putem sa ne-o facem singuri.
Cert este ca Apostolii au dezbatut cu avant tema mai mult decat chestiunea cu schimbarea zilei de odihna. Si au afirmat in legatura cu crestatul o optiune mai limpede decat chestia cu Duminica.
Probabil Duminica nu era asa importanta pentru ei si au uitat sa scrie.
Insa de Sabat nu uitasera. Nici de
crestatura care era mai importanta ca ziua mare a Invierii lui Iisus. Nici vorba sa afirme cu hotarare ceva in sensul acesta.
Pentru ei ziua de odihna era un lucru prea clar ca sa intre in discutii care sa apara pe capitole intregi in mai multe epistole.
Citat:
danutz si dani si alti dani: nu are rost sa incercati sa ii contraziceti; lasat-i sa se contrazica ei insasi. Daca nu ma credeti, cititi ultimele lor doua posturi, mai ales cel al lui valy72001. Contine un material suficient pentru demontarea unei zile de odihne nedesavarsite pana la Hristos.
|
Trice hai sa ne contrazicem. Oricum n-avem nimic de pierdut. Este ocazia noastra sa facem cunoscut Adevarul celor care nu-L cunosc si sunt inselati de o invatatura care n-aduce mantuirea ci tot mai multi bani, bani si iar bani de la credulii care cred ca oasele fac minuni, mortii actioneaza, popa iarta, etc. Si Isus era printre preoti iar preotii NU AU VRUT sa creada in El pentru a nu pierde BANII si L-au omorat. Isus a avut o usa deschisa din partea celor flamanzi dupa El. Din partea oamenilor simplii, nescoliti, murdari, indraciti, curvari si flamanzi. Persoanelor carora ne adresam nu sunt mormintele varuite care sustin un sistem pentru profit financiar si politic. Daca ati (ortodocsilor ma refer) fi asa de partea lui Hristos ati merge acolo unde evanghelia inca nu are acces - Algeria, Maroc, Arabia Saudita,etc. Acolo chiar ca v-ar face aia circumcizia.
Unde ai citit scris Trice ca Apostolii purtau cu ei icoane? Sau poate oase de morti? Cruciulita la gat ca sa-i fereasca de.... si sa stea legat de el?(nu-i pictura ci scluptura) Ce ai citit in Biblie de Aghiazma? Dar ca Apostolul Petru tamaia prin Biserica? Ce pupau ei? Ce zici tu ca nu stiau sa picteze?!?
Ai citit articolul de zilele trecute a BOR ca mai avem si alti Stapani si Mantuitori in afara Domnului Hristos? Oare sa scrie, sa ne invete Dumnezeu asa ceva?
Citat:
19căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit
|
Sunt de acord. Legea jertfei de pacat prin animalele de jertfa nu avea putere in ea insasi.
Citat:
- și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.
|
Isus Hristos.
Prin sangele Sau primim iertare de pacat. Suntem ispasiti. Prin El putem sa ne apropiem de Tata.
Mai oameni buni, cum credeti voi ca Legea Morala a disparut odata cu Legea Ceremoniala a Ispasirii prin animale?
Daca ar fi asa n-am mai fi pacatosi?!?
Nu ai LEGE nu ai CALCARE DE LEGE(pacat)!?!
Deci cine mai este pacatos? Cum definiti voi acum pacatul? Cum il descoperiti?
Putem Mintii?
Putem Fura?
Putem Curvi?
Putem sa nu ne respectam parintii?
Putem pofti ceea ce nu-i a nostru?
CINE VA SPUNE VOUA DACA CEEA CE AM SCRIS EU MAI SUS SUNT PACATE SAU SUNT FAPTE SFINTE?